Weerbericht: Zomer nog op vakantie

Weerbericht: Zomer nog op vakantie het wordt niet koud en het blijft ook niet droog, kortom ook de zomer heeft vakantie. Vandaag wordt het de warmste dag van deze week, maar een periode van lekker zonnig weer zonder enige neerslag zit er nog niet in. Ideaal weer voor een FANtastische wandeling of ander manieren van vertier op de bergen.

Ondanks dat het vandaag warm gaat worden met een maximum temperatuur van 26ºC kan er ook een regen of onweersbui vallen. De dag begint met een paar mistvelden die gelukkig snel plaats maakt voor de zon. De wind is zwak tot matig vanuit verschillende richtingen, de temperaturen op 2000 meter ligt tussen de 7 en 11 graden.

Woensdag wordt het frisser dan vandaag met het nodige aan neerslag behalve in het oosten, daar zal ook de hoogste temperaturen voorkomen. Elders wordt het kouder en hoe verder naar het westen hoe lager de maximum temperaturen. Door de uit het westen naderende storing zullen ook snel buien en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Met een matige wind vanuit het zuiden draaiend naar het westen zal de maximumtemperaturen uitkomen tussen de 20 en 28 graden, waarbij de hoogste temperaturen in het westen gehaald zullen worden. Op 2.000 meter zal het niet warmer worden dan 8 graden.

Op de donderdag volgt een verdere verkoeling met veel wolken en het nodige aan neerslag, de wind waait uit diverse richtingen waarbij de de middag temperaturen liggen tussen de 17 en 23 graden waarbij het stuk frisser is dan vandaag. Het zal richting het weekend zoals het er nu uitziet een fris verloop krijgen waarbij de temperaturen op de vrijdag ligt tussen de 15 en 24 graden dit dankzij een stroming vanuit het noordwesten. Alleen in het zuiden blijft het grotendeels droog.

Kijk je verder dan zal het in het weekend iets beter worden, zaterdag en zondag zullen een wisseling worden van zon, wolken en af en toe een bui. De maximum temperatuur op de zaterdag ligt tussen 18 en 24 graden, alleen in het zuiden kan deze stijgen naar maximaal 27 graden. De zondag zal het maximum uitkomen tot lokaal zelfs 29 graden.

Maar hoe het weekend gaat verlopen dat zal de komende dagen bekend worden.

We proberen de komende weken drie keer per week een weerbericht te schrijven. De eerst volgende keer is de donderdagochtend en Ronaldo neemt ons dan weer mee op de zaterdagochtend. Voor meer Europees weer (buiten Oostenrijk) kun je ook een kijkje nemen op Vakantieweer.nu 

Fijne dinsdag

Reserve “weerman” Michel

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Grote Banner Chalet Bramberg

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...