Weerbericht Zomers en zaterdag verkoeling

Foto's vanuit FO Stubaital @Theo Spin

Foto’s vanuit FO Stubaital @Theo Spin

Weerbericht Zomers en zaterdag verkoeling en dan komt er zeker het nodige aan neerslag in het weekend. Hoe gaat het verlopen tijdens de Grosser Preis Der Steiermark of te wel de 2e Formule 1 race in Oostenrijk.

Maar eerst vandaag en dat wordt warm met temperaturen oplopend richting de 30ºC. Het blijft niet onbewolkt er kan in de loop van de middag een (onweers)bui ontstaan. Over het algemeen blijft het droog met veel zon waarbij de maximum temperaturen liggen tussen de 24 en 32 graden, op de 2000 meter ligt het tussen 13 en 17 graden.

Vrijdag zal de heetste dag tot nu toe worden waarbij de temperaturen stijgen tot 26 à 35 graden, alleen op 2000 , is het “koeler” bij 16 tot 20 graden. In het oosten en zuid oosten zal de hele dag de zon schijnen. In Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland kunnen er het nodige aan regen en onweersbuien gaan vallen. De buien kunnen dankzij een naderende koufront tot de avond duren.

5 daagse prognose

Raceweekend

Zaterdag een behoorlijke afkoeling, in het hele land overheersen de dikke wolken en zijn er zware regen- en onweersbuien. In het oosten en zuiden start het met zon hier wordt het ook het warmst. Voordat de regen het oosten en zuiden aandoet kan het 22 tot 27 graden worden, elders 14 tot 21 graden.

Tijdens de derde kwalificatie training van de Formule 1 zal het flink gaan regenen, of dit een voordeel voor Max is zal de tijd uitwijzen.

Zondag racedag en die verloopt droog , in de ochtend nog wat regen in het zuidoosten en een paar buien (van Innsbruck tot Mariazell) De rest van de dag is het droog en laat de zon zich zien. De maximum temperaturen liggen tussen de 16 en 25 graden. Na het weekend zal het fris blijven met deels bewolkt en zonnig weer, regen zal er nauwelijks vallen. Hoe het gaat verlopen met Max weet niemand maar hopelijk beter dan de afgelopen race.

PS Zaterdagochtend staat er weer een nieuw weerbericht.

neerslag

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...