Weerbericht: zomers maar wisselvallig

Foto's vanuit FO Tappenkarsee Kleinarl @Eric Boesmans
Foto's vanuit FO Tappenkarsee Kleinarl @Eric Boesmans

Weerbericht: zomers maar wisselvallig. Anders dan hier in Nederland voelt het nog steeds zomers aan in Oostenrijk maar ook kan er het nodige aan water naar beneden komen.

Afgelopen nacht was het droog waarbij de ochtend redelijk warm begint. Het is vriendelijk met zon maar ook kunnen wolken voorbij drijven. Vandaag wordt het warm met maximaal 29ºC maar droog zal het niet blijven. Vooral op de hoofdkam van de Tiroler Alpen, in Oost-Tirol, in Karinthië, in het zuiden van Salzburg en in het westen van de Stiermarken kan het gaan regenen. De temperatuur ligt tussen de 21ºC en 29ºC, op 2000 meter hoogte ligt dit tussen de 9ºC en 14ºC.

Woensdag is het nog altijd warm maar geleidelijk aan vormen er zich regen- en onweersbuien, met een zwakke tot matige wind uit het zuiden. De dag begint met een temperatuur tussen de 12ºC en 18ºC, deze zal stijgen naar maximale waarden tussen de 23ºC en 32ºC. Op 2000 meter zal het niet warmer worden dan 15ºC. Dit weertype zet zich voort op de donderdag, dit in aanloop van een naderend koufront. Vooral in Vorarlberg, Salzburg en Opper-Oostenrijk kunnen ’s morgens al onweersbuien en soms hevige buien voorkomen. Elders zal in de ochtend de zon enkele uren schijnen. Maar ’s middags neemt de kans op buien en onweer toe, hierbij kunnen ook zware buien en onweersbuien tussen zitten. De maximale temperatuur  ligt tussen de 20ºC en 32ºC van west naar oost.

Richting het weekend zal het beeld niet veel veranderen, op de vrijdag kunnen er enkele regen- en onweersbuien voorkomen. De maximale temperatuur  ligt tussen de 19ºC en 26ºC. Zaterdag is het deels bewolkt en deels zonnig. Van Vorarlberg tot aan het Salzkammergut en Opper-Karinthië zijn enkele buien mogelijk, maar meestal blijft het droog. De maximale temperatuur  ligt tussen de 19ºC en 30ºC. De zondag zal zoals het nu eruit ziet droog en zonnig verlopen, de maximale temperatuur  ligt tussen de 23ºC en 32ºC.

Formule 1 Spielberg 2019 klein
Deze beelden van afgelopen jaar zullen we dan niet te zien krijgen, 1 grote oranje zee

GP van Oostenrijk

Aankomend weekend is dan eindelijk de eerste race van de Formule 1, de vorige twee edities werden gewonnen door Max Verstappen. Aankomend en volgende week zal het F1 circus in Spielberg Stiermarken zijn voor twee races. Zoals het er nu uit ziet zal het gaan regenen op de vrijdag, maar de kwalificatie en race zullen droog verlopen met het nodige aan zon. De maximale temperatuur tijdens de race zal zo rond de 26ºC uitkomen.

Maar meer hierover in ons volgende weerbericht (donderdagochtend)

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...