Weerchaos in Oostenrijk

Storm in Oostenrijk

Weerchaos in Oostenrijk, we hebben een kleine opsomming gemaakt van zaken die zich vandaag hebben afgespeeld in Oostenrijk. We beginnen kort even bij de maandag.

Vanaf maandag heeft het langdurig geregend in Oostenrijk. In Tiroler Unterland heeft dit gezorgd voor wat overstromingen. Maandagavond was er ook een modderstroom die tussen Hatting en Hattingberg af is gegaan. Heel kort waren daar 75 mensen afgesloten van de buitenwereld. Op de bergen is toen ook het Lawinegevaar naar 3 gegaan op een schaal van 5.

Dinsdag kwam het koufront door en daarmee ook een zeer krachtige wind, noem het maar storm. De temperatuur nam in eens 10 tot 15 graden af. Ook kun je dan met recht spreken van een “temperatursturz”. Hoeveel dit aan neuschnee brengt in de bergen is nu nog niet te zeggen maar het zou een aanzienlijke hoeveelheid kunnen worden. Ook zijn vandaag meerdere skigebieden gesloten gebleven of juist een deel van het gebied. Sommige wegen zijn ook uit voorzorg gesloten.

Sölden vele liften gesloten

Sölden vele liften gesloten. Foto via facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Credits: Rina Loman Blomsma

Brennerautobahn gesloten

Op de A13 is de weg dicht (vanmiddag) in beide richtingen tussen Matrei-Steinanch en Nösslach. Reden is ook dat er sterke sneeuwval was op dit traject en dat heeft er voor gezorgd dat vrachtauto’s en personenauto’s niet meer verder konden. Op talrijke wegen geldt ook dat sneeuwkettingen verplicht zijn.

1000 Huishoudens zonder stroom in Niederösterreich

In de middag waren er nog zo’n 1000 huishoudens zonder stroom, in de ochtend waren dat er nog 25.000. Tweehonderd Monteurs die werken aan het elektriciteit netwerk zijn ingezet.

Omgeving Kitzbühel

Maar ook in de omgeving van Kitzbühel is de afgelopen dagen maar liefst 40 keer de hulp ingeroepen van de vrijwillige brandweer. Afgelopen zondagavond was het eerste alarm en dat ging de afgelopen 2 dagen gewoon door. Overstromingen en stormschade waren de boosdoeners. Dorpen die het meest getroffen waren: St Johann in Tirol, Kirchdorf en Kössen. Kelders moesten leeg gepompt worden en zandzakken werden gestapeld om de wegen weer begaanbaar te maken.

Windstoten van 150 km per uur!

In Semmering is een windstoot waargenomen van 150 km per uur op 1500 meter hoogte. Maar goede 2e was Buchberg op een hoogte van 460 meter (145 km per uur) Op de Feuerkogel 140 km per uur. Zelfs in de stad Wenen kwamen windstoten voor van 110 km per uur.

Laten we hopen dat Frau Holle een mooie winterse deken achterlaat na de enorme bak met regen die Oostenrijk gisteren te verwerken kreeg (noord alpen) We blijven het volgen. Hoe het verder gaat met het weer? Morgenochtend om 8 uur staat er weer een nieuw weerbericht klaar.

Ski Outlet Logo

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht