Weersomslag donderdag staat op de kaart SNEEUW

Winter Topfoto Sneeuwval

gaat het er zo van het weekend weer uitzien?

Weersomslag donderdag staat op de kaart SNEEUW

In heel Oostenrijk wordt het mandag warm en overwegend zonnig. In de ochtend kan er echter enige mist of hoge mist ontstaan dit voornamelijk in het noorden en oosten. In het Mühlviertel, Waldviertel en Weinviertel kunnen er wolken verschijnen en in de middag zijn er ook tijdelijk stapelwolken boven de Alpen. Korte buien zijn hier niet helemaal uit te sluiten, maar meestal blijft het droog.

Soms matig, op grotere hoogte waait er ook een stevige wind uit het westen tot zuiden. De temperaturen bereiken 16 tot 23 graden, op 2000 meter 5 tot 9 graden.

Dinsdag blijft het warm. Er komen wel echter snel dichtere wolkenvelden vanuit het westen binnen. Saharastof speelt ook een rol! Maar het zou niet zo erg worden als 2 weken geleden. In de middag kan het op sommige plaatsen in de bergen even regenen, maar meestal blijft het overal droog.

Af en toe waait er een stevige wind van west tot zuidwest. De temperaturen lopen op naar 14 tot 19 graden, in het oosten en zuidoosten tot 23 graden. Op 2000 meter hoogte wordt het 2 tot 6 graden.

Woensdag overwegend bewolkt, hooguit een beetje zon tussendoor. Hier en daar vallen regenbuien, in het zuidwesten kan het wat vaker regenen. Boven de 1500 tot 1900 meter sneeuwt het, maar de hoeveelheden blijven klein. Vooral langs de Alpenhoofdkam en ten zuiden daarvan richting het Burgenland staat soms een stevige zuidwestenwind. Maximum temperaturen liggen tussen de 9 graden in Vorarlberg en Oost-Tirol en rond de 20 graden in Burgenland.

Vanaf donderdag staat er nog steeds een weersomslag op de kaarten

Op donderdag slaat het weer om en gaat er een einde komen aan de extreme droogte! Overwegend bewolkt en het gaat regenen in heel Oostenrijk, de meeste neerslag waarschijnlijk in het zuiden, hier kan het ook intensief regenen. De sneeuwgrens ligt  tussen 1200 en 1700 meter. In Oberösterreich en Niederösterreich kan de sneeuwgrens komen onder de 100 meter. Grotere intensiteit in Karinthië. Er waait een matige wind uit noord tot oost. Het wordt aanzienlijk kouder met maximaal 4 tot 11 graden.

Op vrijdag is het overwegend bewolkt. In het westen valt vanaf de ochtend steeds weer regen en sneeuw, geleidelijk ook in Oost-Tirol en Karinthië. In het oosten van Oostenrijk blijft het grotendeels droog. Sneeuwgrens: 600 tot 1400 meter, hoogste sneeuwgrens op de Tiroolse en Salzburgse hoofdkam van de Alpen. Er waait een krachtige tot sterke wind uit noord tot oost. Het is koud met maxima van 3 tot 11 graden.

Voor de hoger gelegen pistes waar het seizoen nog duurt tot ver in april is een opfrisser zeker nodig. Ook om van die saharazand kleur af te komen die je nog steeds ziet liggen naast de pistes.

Ps Gisteren zag het er in Saalbach Hinterglemm zo nog uit!

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Dieters Sportshop Westendorf groot

Renthier Westendorf Groot

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...