Weersomslag naar Herfst en in hooggebergte Winter

Sölden november

Weersomslag naar Herfst en in hooggebergte Winter. Voor dit laatste het kan zelfs gaan sneeuwen vanaf 1000 meter hoogte!

Dat het herfst is geworden was vannacht te merken met het nodige aan neerslag. Dit weertype zet vandaag verder door en het wordt een stuk koeler, het wordt regenachtiger en winderiger. De regen kan soms intensief zijn waarbij in het zuiden en oosten er ook onweersbuien kunnen voorkomen. In het westen zakt de sneeuwgrens onder de 1500 meter tot zelfs 1000 meter. De temperaturen liggen overdag tussen de 8 graden in het westen tot 22 graden in het oosten. Op 2000 meter ligt de temperatuur tussen de -2 graden in het westen en 7 graden in het oosten.

Morgen is het koel en onstabiel, boven de 1000 meter zal er weer sneeuw vallen daaronder is het gewoon regen wat de klok slaat. Rond het middaguur zal de regen in Niederösterreich, Wenen, Burgenland en Zuid-Stiermarken grotendeels verdwenen zijn. In het westen wordt het maar 5 graden verder richting het oosten kan de 15 graden aangetikt worden. Op de 2000 meter liggen de temperaturen tussen de -4 en de 0 graden.

Verdere trend

Zondag wordt het een mooie dag maar wel koud, door de komst van de zon ziet het er vriendelijker uit. In Vorarlberg is er meer bewolking van waaruit neerslag kan vallen, elders blijft het droog met het nodige aan zonneschijn. Het wordt wel koud met maximum temperaturen tussen de 8 en 16 graden.

De nieuwe week begint met neerslag en hogerop rond de 1500 meter zal dit vallen als sneeuw, alleen in het oosten en zuiden kan de zon zich laten zien. De temperaturen liggen tussen de 9 en 16 graden. De dinsdag zal iets milder worden waarbij het richting de 20 graden gaat, hoe alles na het weekend verloopt meer in het volgend weerbericht.

PS hoeveel sneeuw er uiteindelijk op de verschillende gletsjers gaat vallen? We houden het in de gaten en hopen dat er minimaal een halve meter gaat vallen. Dat geldt meer voor de gletsjers die in het westen liggen. Ook zijn  we benieuwd hoeveel er bv zou gaan vallen op de Mölltaler Gletsjer. Hebben jullie foto’s en of video’s van dit aanstaande winterweer…. voeg deze dan toe in de reacties op facebook.

De groeten,

Reserveweerman Michel

weerbericht neerslag

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...