Weersverbetering met warmer weer komt er aan

weersverbetering warmer Hintertux 9 juli 2022

Er komt weer veel warmte richting Oostenrijk wat gaat dit doen met de sneeuw op de gletsjers? Hier op de Hintertux Gletsjer kan er nog geskied worden.

Weersverbetering met warmer weer komt er aan. Een week met meer zon en hogere temperaturen staat op de planning toch blijft het niet overal droog.

Vandaag is van verbetering nog niet veel te zien met bewolking en zo af en toe een regenbui dankzij een krachtige wind uit het noordwesten. De weersverbetering komt vanuit het westen daar zal de zon goed te zien zijn terwijl verder richting het oosten de wolken overheersen. Maximum ligt tussen de 26 graden in het westen tot 21 in het oosten.

Morgen begint vrij zonnig maar in de loop van de ochtend zullen de eerste stapelwolken zich gaan vormen. Dit zorgt eerst in de bergen voor wat neerslag later in de middag zal dit leiden tot verspreide zware bui. Echter zal het in het uiterste westen en oosten droog blijven. De temperaturen lopen dankzij een stevige wind uit het noordwesten op richting de 19 tot 27 graden.

weersverbetering warmVerdere vooruitzicht

Woensdag zal het overwegend zonnig zijn en warm met name in het oosten. Vanuit Duitsland zullen wolken het land binnen komen maar dat zal niet gaan leiden tot neerslag. Dankzij een wind uit het westen tot zuiden zal het maximum liggen tussen de 25 en 32 graden. Donderdag nog steeds warm en zonnig maar er zullen ook wolken te zien zijn. Uit de bewolking zal het in de avond verspreid tot een onweersbui komen. Maximum ligt tussen de 28 tot 35 graden.

Vrijdag zal zoals het er nu uit ziet een afwisseling worden van zon en wolken waaruit enkele regen- en onweersbuien uit kunnen gaan vallen. Maximum zal waarschijnlijk liggen tussen de 20 en 30 graden.

Morgen gaan we weer opnieuw analyseren…. wie weet nemen we het Nederlandse weer er ook even bij daar staat extreme temperaturen voor op de kaart.

De groeten,

Reserve weerman Michel

Chalet.nl grote banner 900-600

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...