Weersverwachting is een mix van warmte, buien en onweer

Foto's vanuit FO Mallnitz @André Demeulemeester
Foto's vanuit FO Mallnitz @André Demeulemeester

Weersverwachting is een mix van warmte, buien en onweer. Voor de vakantiegangers in Oostenrijk is het qua temperatuur genieten. Maar zoals zo vaak de afgelopen dagen is het weer een mix van zon en neerslag.

Dit was vannacht ook het geval waar het in het westen en zuiden droog was maar in het noorden en oosten viel er het nodige aan neerslag. Vandaag begint de ochtend waar het afgelopen nacht mee eindigde, in de loop van de middag zal uiteindelijk in het hele land regen- en onweersbuien voorkomen. Het is wel minder heet dan de afgelopen dagen met maximum tussen de 22 en 29 graden, op 2000 meter ligt dit tussen de 11 en 15 graden.

Morgen een wisseling van zon, wolken en een paar regen- en onweersbuien. In de ochtend zullen vooral in het noorden en oosten wat regenbuien voorbij komen. Elders schijnt de zon maar ook hier zal de kans op regen- en onweersbuien rond de middag gaan stijgen. De temperaturen zullen stijgen naar 22 tot 29 graden, op 2000 meter ligt dit tussen de 11 en 15 graden.

Weersverwachting

Het weekend

Zaterdag weer een mix van neerslag en zon in de ochtend zijn deze vooral te vinden oostwaarts van Salzburg. In Vorarlberg, Tirol en Opper-Karinthië zal de zon het meest te zien zijn maar ook hier kan het in de bergen af en toe regenen met kans op een klap. Er staat een matige tot levendige westenwind. De temperaturen variëren van 21 graden in het oostelijke gebergte tot 29 graden in het Rijn- of Inntal. Op 2000 meter hoogte 12 tot 15 graden.

Zondag veel zon en iets stijgende temperaturen maar de kans op een regen- en/of onweersbui blijft aanwezig, de temperaturen zullen liggen tussen de 24 en 31 graden. Op 2000 meter zal dit tussen de 13 en 17 graden.
Na het weekend veranderd er vooralsnog niet veel, zon met kans op een regen- en/of onweersbui is mogelijk waarbij de maximumtemperaturen op maandag liggen tussen de 24 en 31 graden. Op de dinsdag zakt het weer naar 24 en 28 graden.

Weersverwachting

De groeten reserve weerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Voor meer Europees weer kun  je ook een bezoekje brengen aan Vakantieweer.nu

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

CMP Grote Banner 2020

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...