Weg Dienten am Hochkönig richting Lend afgesloten

Dienten am Hochkönig

Het zachte weer van de afgelopen dagen zorgt voor de nodige problemen. Thans is de weg Dienten am Hochkönig richting Lend afgesloten.

Gisteren was de enige weg richting Serfaus Fiss Ladis afgesloten, inmiddels is er een noodweg.

Vanochtend viel op de L216 bij kilometer 2.6 rotsen naar beneden, hierdoor is deze weg afgesloten. De vrijwillige brandweer is met 8 man druk bezig om alle rotsen en bomen te verwijderen, ook is de lokale geoloog Ludwig Fegerl aanwezig.

Volgens Bernhard Gratz districtmanager van Zell am See is er zo’n 100 kubieke meter aan puin naar beneden gekomen. Ook zijn er 2 tunnels beschadigd. Een auto had alle geluk van de wereld, de overige konden op tijd stoppen.

Het is afwachten op het resultaat van de geoloog, onduidelijk is of de weg vandaag of morgen wordt vrijgegeven.

Bron: Feuerwehr Dienten am Hochkönig, Salzburger24.at

afsluiting Dienten am Hochkönig FB

Serfaus Fiss Ladis

Tiroolse media meldt dat de afsluiting van de Serfauser Landesstraße enige tijd kan duren, er is wel een baan beschikbaar. Maar er is wel een restricties aan wat er over heen mag.

Er is als nood een baan beschikbaar op de Lader Landesstraße, maar niet toegankelijk voor  iedereen. Deze mag alleen gebruikt worden voor noodgevallen, door forenzen, door reddings-en hulpdiensten en voedseltransporten.

Bron: tt.com

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht