Welke fietsendrager voor een caravan?

Fietsendragerwinkel

Welke fietsendrager voor een caravan?

Wil je met de caravan op vakantie en graag de fietsen meenemen? Je kunt ze natuurlijk vervoeren in de caravan als je daar plek voor hebt. Maar dit is lang niet altijd de beste optie. Een andere optie is de fietsen vervoeren met een fietsendrager. Met een fietsdrager kun je alle kanten op en heb je altijd je fietsen bij de hand. Maar hoe kies je nu de juiste fietsdrager? En waar moet je op letten bij het kopen van een fietsendrager voor de caravan? Dakdragerwinkel.nl helpt je graag met het maken van de juiste keuze!

In deze blog lichten we de verschillende type caravan fietsrekken uit,  laten we  populaire merken en modellen zien en geven we tips voor onderhoud en gebruik van de drager.

Type fietsendragers voor caravan

  • Voorop gemonteerde fietsendrager op de dissel

Er zijn speciale dissel fietsendragers ontworpen voor (elektrische) fietsen die je naar voren kunt wegklappen voor gemakkelijke toegang tot de disselkast, zelfs bij de grootste kleppen. Houd er rekening mee dat dit kan leiden tot een hoge kogeldruk. Probeer dit niet te compenseren door gewicht helemaal achterin de caravan te plaatsen, omdat dit ten koste gaat van de stabiliteit en slingeren kan veroorzaken. Het is beter om andere zware spullen dichter bij de as te verplaatsen. Fietsen op de dissel gemonteerd zorgen voor een stabielere wegligging dan achterop.

Fietsendragerwinkel Dakdragerwinkel.nl

  • Achterop gemonteerde fietsendragers

Er zijn speciale dragers beschikbaar die je op de achterwand kunt monteren, bijvoorbeeld met een liftmechanisme. Het is essentieel dat zo’n achterdrager door een dealer wordt geïnstalleerd, zodat er rekening wordt gehouden met de constructie en sterkte van de achterwand. Omdat het gewicht ver van de as zit, wordt de caravan gevoeliger voor slingeren. Wil je toch fietsen achterop vervoeren? Zorg dan dat je de snelheid laag houdt.

Alternatief voor een caravan fietsrek

  • Op de auto: dak fietsendrager

Je kunt fietsen ook meenemen op het dak van de auto met behulp van een dakdrager. Vanwege de tilhoogte en het veranderende zwaartepunt is dit alleen geschikt voor lichte sportfietsen en niet voor zware e-bikes.

Fietsendragerwinkel Dakdragerwinkel.nl

  • In de caravan

Je kunt de fiets ook meenemen in de caravan, wat het minst nadelig is voor de balans en het weggedrag van de caravan. Let er echter op dat de caravan door de extra lading, vooral bij e-bikes, niet meer dan 75% van het gewicht van de beladen auto weegt. Zet de fiets(en) bij voorkeur vast boven de as. Zelfs het meenemen van één fiets in de caravan verbetert het weggedrag. Houd er wel rekening mee dat dit onhandig kan zijn als je tijdens de reis vaak in de caravan moet zijn.

Waar op letten bij kopen caravan fietsendrager

Welke fietsendrager geschikt is voor jouw caravan en fietsen hangt af van verschillende factoren: gewicht en capaciteit, comptabiliteit met caravan, veiligheid en stabiliteit en gebruiksgemak. Bekijk goed de specificaties of laat je adviseren door onze verkoopspecialisten.

Gewicht en capaciteit

Hoeveel fietsen wil je vervoeren en hoeveel gewicht hebben de fietsen samen? Welk type fiets wil je vervoeren? E-bikes kunnen bijvoorbeeld alleen op een disseldrager vervoerd worden en niet op een dak fietsendrager. Dit komt door het zware gewicht van de elektrische fietsen.

Houdt rekening met de kogeldruk. Je vindt deze waarden in het instructieboekje, de bijgeleverde papieren en op de typeplaatjes. Omdat het om drie verschillende waarden gaat (die van auto, trekhaak en caravan), moet je rekening houden met de laagste kogeldruk van die drie: daar mag je niet overheen. In de praktijk ligt de ideale kogeldruk voor de meeste combinaties tussen de 50 en 75 kg.

Comptabiliteit met de caravan

Past de drager op de dissel van jouw caravan?

Veiligheid en stabiliteit

Is de drager stevig en veilig en is hij beveiligd tegen diefstal?

Gebruiksgemak

Wil je een basis model of wil je ook handige functies zoals een uitschuifbaar systeem. Neem dit ook mee in je overweging.

Populaire merken en modellen

Thule

Enduro

Uebler

  • Uebler DT-2 disseldrager voor 2 (elektrische) fietsen

Tips voor onderhoud en gebruik

  • Haal altijd de accessoires van je fiets als je deze gaat vervoeren
  • Zorg voor een witte nummerplaat op de drager
  • Controleer of de verlichting goed werkt
  • Ga je naar het buitenland? Controleer dan of er andere regels gelden voor het gebruiken van een fietsrek
  • Zet je fietsendrager en fiets altijd vast met een slot

Online kopen caravan fietsendrager

Dakdragerwinkel.nl levert fietsendragers voor montage op de dissel, montage op trekhaak,  montage op het dak en montage op de achterklep. Voor elk type fiets hebben wij een geschikte fietsendrager in het assortiment. Heb je een elektrische fiets (e-bike), mountainbike, fatbike, (race)fiets met carbonframe of een stadsfiets? Bekijk het complete aanbod op Dakdragerlwinkel en vind een geschikte fietsdrager voor jouw type fiets. Op werkdagen voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden!

Fietsendrager caravan kopen in de winkel

Wil je de fietsendrager liever eerst zien voordat je deze koopt? Kom dan langs bij onze winkel in Zevenhuizen. Daar hebben we een breed assortiment aan fietsendragers staan. Krijg professioneel advies van onze verkoopspecialisten en bekijk de verschillende modellen om een keuze te kunnen maken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Dit vind je ook FANtastisch...

×