Welke sneeuwkettingen voor een camper?

König-XD-16_Camper_3

Welke sneeuwkettingen voor een camper?

Ga je met de camper richting winterse gebieden en weet je niet welke sneeuwkettingen je nodig hebt? Geen zorgen, wij voorzien jou graag van de juiste informatie om camper sneeuwkettingen aan te schaffen. Zo kun je zonder zorgen met je camper op gladde wegen rijden en kom je veilig aan op jouw bestemming!

Camper sneeuwkettingen kopen

Bij het kopen van camper sneeuwkettingen is het belangrijk om het juiste type en de juiste maat te kiezen die passen bij jouw specifieke camper en de omstandigheden waarin je gaat rijden. Zorg ervoor dat je ze op tijd aanschaft en weet hoe je ze moet installeren voordat je vertrekt.

Bij Sneeuwkettingenwinkel.nl kun je nu profiteren van een tijdelijke aanbieding met kortingscode: 8296javd. krijg je nu €5,- korting op jouw bestelling.

Je kunt bij ons makkelijk online sneeuwkettingen bestellen en laten thuis bezorgen. Ook kun je ervoor kiezen om jouw bestelling op te halen in de winkel. Wij zijn makkelijk te bereiken, direct aan de A12 tussen Zoetermeer en Waddinxveen en we hebben gratis parkeergelegenheid voor de deur. Je vind ons tegenover Euromaster in het Truckcenter in Zevenhuizen (ZH).

Konig_XD16Pro_oblique

Konig_XD16Pro_side

Waarom andere sneeuwkettingen voor een camper

Laten we beginnen met een korte uitleg. Waarom heb je voor een camper andere sneeuwkettingen nodig? Het zit zo: een camper is over het algemeen zwaarder dan een auto, ook is de bandenmaat vaak anders. Daarom zijn camper sneeuwkettingen breder en steviger. Camper sneeuwkettingen bieden extra grip en tractie op besneeuwde en ijzige wegen, waardoor je veiliger en zekerder kunt rijden. Ze zijn geschikt voor zowel voor- als achterwielaandrijving en zijn gemakkelijk te installeren. Dit zorgt ervoor dat je ook met jouw camper veilig kunt rijden over gladde wegen dankzij de speciale sneeuwkettingen.

Hoe kies ik sneeuwkettingen voor mijn camper

  1. Noteer de maat van je banden (Bijvoorbeeld: 205 / 55 R16. 205 is de breedte, 55 is de hoogte en R16 is de velgmaat.)
  2. Noteer de de maximale toegestane dikte van de sneeuwketting op in je autohandleiding. (Benodigd ruimte in wielkast (mm))
  3. Vul de bandenmaat in via de sneeuwkettingenzoeker: www.sneeuwkettingenwinkel.nl
  4. Krijg een selectie te zien met passende sneeuwkettingen voor jouw voertuig
  5. Controleer altijd wat de maximale kettingdikte van de sneeuwkettingen mag zijn. Alleen dan weet je of de sneeuwkettingen goed passen op jouw voertuig.

sneeuwkettingen zoeker

Loopvlakketting of sneeuwketting

Of je een loopvlakkettingen of sneeuwkettingen nodig hebt voor jouw camper hangt oa. af van de ruimte in de wielkast.

Loopvlakkettingen zijn geschikt voor auto’s met een grote bandenmaat in combinatie met een beperkte ruimte in de wielkast. Wilt je weten of loopvlakkettingen geschikt zijn voor jouw camper? Kijk in de handleiding van jouw voertuig, hierin staat aangegeven of het gebruik van ‘normale’ sneeuwkettingen is toegestaan. Is het niet toegestaan? Dan kunt je loopvlakkettingen gebruiken. Kies dus altijd het type ketting dat wordt aangeraden door jouw fabrikant. Meer info? Lees onze blog: Sneeuwkettingen vs loopvlakkettingen: wat is het verschil?

De beste camper sneeuwkettingen

Wij van Sneeuwkettingenwinkel, hebben voor jou een top 5 gemaakt met de beste sneeuwkettingen voor een camper. De nummer 1: König K-Summit VAN heeft de meeste gebruiksgemakken en dus de beste prijs/kwaliteit verhouding. De andere kettingen zijn uiteraard ook goed en veilig, alleen hebben ze niet alle gebruiksgemakken van de König K-Summit. Zoals je in de tabel hieronder kan zien zit het verschil in: automatisch spansysteem, velgenbescherming en 0 mm ruimte nodig in de wielkast.

Top 5 beste camper sneeuwkettingen

  1. König K-Summit VAN
  2. König XG-12 Pro
  3. König XD-16 Pro
  4. König XB-16
  5. Pewag Brenta C XMR
Automatisch gespannen Benodigde ruimte in wielkast (mm) Velgen

bescherming

Prijs
König  K-Summit VAN 0 €519
König  XG-12 Pro 12 €199 – €296
König  XD-16 Pro X 16 €349 – €379
König  XB-16 X 16 X €155 – €229
Pewag Brenta C XMR X 16 €199 – €273

Omleggen kampeerbus sneeuwkettingen

Hoe je de sneeuwkettingen om de banden van jouw camper krijgt hangt af van het model sneeuwketting dat je hebt. We raden dan ook aan om van te voren een montage video of montage instructie te bekijken en het omleggen thuis een keer te oefenen. Dit scheelt een hoop frustratie op locatie en je weet zo zeker hoe ze werken.

Heb je alle spullen ingepakt voor je reis? Controleer dan of de sneeuwkettingen makkelijk te pakken zijn. Doe ze bij voorkeur als laatste in de bus zodat ze vooraan liggen en je er snel bij kunt als je ze nodig hebt.

Vragen?

Heb je nog andere vragen over sneeuwkettingen? Stel ze gerust aan onze verkoopspecialisten. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden en een passend advies geven. Ga naar onze contact pagina voor meer info.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Dit vind je ook FANtastisch...

×