Wenen 5 tips voor je stedentrip

Wenen in de nacht

Wenen 5 tips voor je stedentrip

Of je nu twijfelt of het allang zeker weet dat je op citytrip naar Wenen gaat, wij hebben hier voor jou de beste dingen op een rijtje gezet. We kunnen ons voorstellen dat er in veel steden zo veel te zien is dat je simpelweg niet weet wat je kunt overslaan en wat je echt niet mag missen tijdens je stedentrip. Om je een handje te helpen staan hieronder 5 tips, ditmaal voor Wenen, de hoofdstad -en tevens veruit de grootste stad- van Oostenrijk. Auf geht’s!

Schönbrunn

Schönbrunn Wenen

Zowel het Schönbrunn paleis als de tuin is een bezoekje waard. Gebouwd in typische Barok stijl, met honderden kamers (1441!) en beelden en een sterke symmetrie is het Schonbrunn paleis een absolute must-see tijdens je citytrip naar Wenen. Let wel, vrijwel elke toerist komt hier een bezoekje brengen dus het kan er nog wel eens druk zijn. Het paleis geeft goed weer hoe de koninklijke elite van Oostenrijk leefde, en in de immens grote en wederom symmetrische tuin valt werkelijk je mond open. De tuin is rijk ingericht en overal staan prachtige beelden en mooie bloemen.

Opera

Zelfs als opera niet helemaal je ding is, dan is dit gebouw alleen al vanwege hoe het er uit ziet nog de moeite waard. De Oostenrijkse opera is van hoge kwaliteit en door veel beschouwd als de beste ter wereld, bovendien is deze muziekstijl de trots van het land. Je kunt eigenlijk niet een stedentrip boeken naar Wenen en dan zo’n groot stuk cultuur overslaan. Neem dus vooral een kijkje bij dit culturele hoogtepunt. Of je een optreden bezoekt of alleen geniet van de architectuur, dat is aan jou… ????

Wienerwald

Net buiten de stad vind je prachtig dichtbebost gebied waar vele Weners naar toe gaan om te ontspannen en even tot rust te komen van het stadsleven. Een citytrip kan ook best hectisch zijn, dus als je even volledig wil relaxen en wil genieten van de natuur dan is het Wienerwald de place to be. Onze tip is het maken van een flinke wandeling, met als hoogtepunt een picknick waarbij je uitkijkt over de hele stad. Zeker aan te raden en leuk voor de afwisseling!

Rathaus

Rathaus Wenen

Tijdens je stedentrip naar Wenen zal het je waarschijnlijk opvallen dat de stad veel mooie gebouwen heeft. Er is werkelijk een overvloed aan prachtige bouwstijlen, en lang niet elke is hetzelfde. Zo heb je het Rathaus, dat veel gelijkenis vertoont met het Stadhuis in Brussel. Beide afkomstig uit de 19e eeuw en beide in neo-gothise stijl gebouwd. In het Rathaus werd gewerkt aan het bijhouden van de gegevens van de groeiende stadsbevolking en als je wilt weten hoe dat ging dan raden we je aan een rondleiding te nemen.

Siegmund Freud-museum

Het voormalig huis van de psychologische pioneer Siegmund Freud is nadat hij naar Engeland werd verjaagd door de oorlog, omgetoverd tot een waar museum. Freud heeft de psychoanalyse uitgevonden en heeft daarme veel betekend voor zowel de psychologie in het algemeen als voor de intellectuele piek van Oostenrijk. In het museum leer je meer over de bizarre patienten die Freud had, en ook zie je de bank die inmiddels symbool staat voor deze tak van psychologie. Voor iedereen die meer wil dan alleen maar gebouwen of beelden zien en ook iets wil leren tijdens een citytrip naar Wenen is dit de perfecte keuze.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner Zomer Weissee GletscherweltBanner Uttendorf banner Zomer

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×