Wenen krijgt een Nederlandse fietsstraat

Argentinierstraße Wenen

Wenen krijgt een Nederlandse fietsstraat. Nederland is een fietsland bij uitstek en de manier hoe wij het doen wordt nu ook in de Oostenrijkse hoofdstad toegepast.

De Weense Argentinierstraße wordt een fietsstraat met Nederland als voorbeeld. De belangrijke verbinding tussen de binnenstad en het centraal station wordt vanaf najaar 2023 vergroend en verkeersluw gemaakt. De plannen werden afgelopen dinsdag door de wethouder voor Mobiliteit Ulli Sima gepresenteerd samen met districtshoofd Lea Halbwidl en de Nederlandse stedenbouwkundige Sjors van Duren.

“Door het opheffen van het bestaande fietspad, dat nu veel te smal is, ontstaat veel ruimte voor brede trottoirs en voor vergroeningsmaatregelen in de straatruimte en voor 60 nieuwe bomen en veel hoogstamstruiken”, sprak Sima ook van een klimaateffect. De ontsluiting van ongeveer 1.000 vierkante meter asfalt door groenvoorzieningen moet voor verkoeling zorgen.

Klik hier voor de video over dit project.

Ruim 900.000 fietsers

De Argentinierstraße is een drukbezochte fietsroute die de afgelopen jaren flink is gegroeid. Volgens cijfers van het Mobiliteitsbureau van de stad Wenen maakten in 2013 ongeveer 481.000 fietsers gebruik van de Argentinierstrasse, vergeleken met 962.000 in het voorgaande jaar. Dit leidde herhaaldelijk tot conflicten op het bestaande, smalle fietspad.

“De straatruimte wordt volledig heringericht en verkeersluw gemaakt naar Nederlands model. Fietsen en auto’s delen de rijbaan, die in de toekomst rood zal zijn”, aldus wethouder voor Mobiliteit Ulli Sima (SPÖ).

Het is trouwens niet de eerste keer dat Nederland als voorbeeld geldt, eerder was een delegatie uit Tirol in Nederland.

Bron: W24.at, ORF

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...