Wereldbeker opening Sölden week eerder

Sölden

Wereldbeker opening Sölden een week eerder. Eerder meldde wij al dat de traditionele opening van het nieuwe skiseizoen waarschijnlijk zonder publiek gehouden wordt, inmiddels is wel één ding duidelijk geworden de datum van de opening is verschoven!

Terwijl er weer een tropische dag te melden is en men weer in Oostenrijk in een hittegolf zit is het nog maar drie maanden te gaan voordat de opening van het nieuwe skiseizoen op de planning staat. Eerder was het nog gepland van 23 tot en met 25 oktober 2020  waarbij de Rettenbachgletsjer traditioneel het toneel zal zijn van een nieuw winterseizoen voor  zowel de mannen als de vrouwen. De nieuwe datum is dus 17 en 18 oktober 2020.

In ons vorig bericht ging men er al vanuit dat de datum mogelijk vooruit geschoven werd, dit om er voor te zorgen dat er geen overlap plaats vind tussen de wedstrijden en het toerisme. Men gaat de race houden zonder publiek (zoals het er nu uitziet), het gebied rond de Rettenbachgletsjer zal dan compleet geïsoleerd worden.

Programma

Het doel is om het evenement te houden met zo weinig publiek, dit om de veiligheid van de atleten en mensen van de organisatie te kunnen waarborgen. De organisatie zegt op hun site het volgende hierover.

According to the current situation, we assume that the races will be carried out without a large number of spectators as a precautionary measure with a view to optimum COVID-19 prevention. 

Het programma is daarom niet zo uitgebreid als eerdere edities, het ziet er als volgt uit.

Zaterdag 17 oktober:

  • 10:00 uur Reuze slalom vrouwen.
  • 13:00 uur Reuze slalom vrouwen.

Zondag 18 oktober :

  • 10:00 uur Reuze slalom mannen.
  • 13:00 uur Reuze slalom mannen.

Maatregelen

Het is bij de FIS wel duidelijk er moet zo weinig mogelijk mensen op één plek aanwezig zijn, om de dames en heren te scheiden moet men hieraan voldoen. Ook wil men ervoor zorgen dat de verschillende disciplines gescheiden worden. Hoe dat in zijn werk gaat is nog onbekend. Wat wel bekend is dat het evenement door gaat ook al is er een positief geval bekend aldus FIS-racedirecteur Markus Waldner.

Men wil zoals het er nu uitziet de race houden zonder publiek, het gebied rond de Rettenbachgletsjer zal dan compleet geïsoleerd worden. Voorlopig zal het even niet zo feestelijk zijn als hieronder.

rettenbach weltcup Sölden

© Ötztal Tourismus

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...