Wereldbeker opening Sölden zonder publiek?

Sölden

Wereldbeker opening Sölden zonder publiek? Dit is een scenario waar men sterk rekening mee houdt, over 3 maanden is het al weer zo ver, de opening van het nieuwe skiseizoen traditioneel in Sölden.

Het is hartje zomer en als je naar buiten kijkt krijg je een heerlijk zomers gevoel (31 juli 2020) maar over 3 maanden staat de opening van het nieuwe skiseizoen al weer op de agenda. Van 23 tot en met 25 oktober 2020 is als alles goed verloopt de Rettenbachgletsjer het toneel van een nieuw winterseizoen, traditioneel zullen dan zowel de mannen als de vrouwen aan hun seizoen beginnen.

Maar er heerst nog steeds een pandemie die voor veel problemen heeft gezorgd, diverse evenementen wereldwijd zijn afgelast of verplaatst. Na het onder andere organiseren van twee Formule 1 races (in Oostenrijk) onder strenge regels is men aan het puzzelen hoe de opening eruit zal moeten zien. Hoe moet dit evenement door gaan en hoe kan men voor de veiligheid van de sporters en mensen van de organisatie waarborgen. Over dit soort vragen is men druk bezig zo wil de FIS de mannen en vrouwen scheiden. Overigens heeft Oostenrijk en het ÖSV ervaring met het scheiden enz. in mei waren er al weer trainingen op de Rettenbachgletsjer.

Maatregelen

Het is bij de FIS wel duidelijk er moet zo weinig mogelijk mensen op één plek aanwezig zijn, om de dames en heren te scheiden moet men hieraan voldoen. Ook wil men ervoor zorgen dat de verschillende disciplines gescheiden wordt, hoe dat in zijn werk gaat is nog onbekend. Wat wel bekend is dat het evenement door gaat ook al is er een positief geval bekend aldus FIS-racedirecteur Markus Waldner.

Zoals het er nu uitziet zal het evenement op 24 en 25 oktober gehouden worden, maar een week eerder behoort ook tot de mogelijkheden, dit om er voor te zorgen dat er geen overlap plaats vind tussen de wedstrijden en het toerisme. Men wil zoals het er nu uitziet de race houden zonder publiek, het gebied rond de Rettenbachgletsjer zal dan compleet geïsoleerd worden.

rettenbach weltcup Sölden

© Ötztal Tourismus

Bron: tt.com

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...