Wereldbekerpremière Hahnenkammrennen 2024

Programma Hahnenkammrennen 2024 is bekend

Wereldbekerpremière Hahnenkammrennen 2024

Het programma van de Hahnenkamm 2024 is tijdens het FIS-congres in Dubrovnik gepresenteerd en bevat een wereldbekerpremière.

Het is nog lente maar de het programma van  de Hahnenkammrennen is alweer bekend gemaakt met een nieuwtje. Traditioneel wordt dit in januari gehouden en past in het rijtje GP van Monaco in de Formule 1, de Indy 500 en niet te vergeten de 24 uur van Le Mans. Allemaal iconische wedstrijden waarin de Hahnenkammrennen makkelijk in past. In januari 2024 wordt de zwaarste en iconische afdaling al weer voor de 84e keer georganiseerd. Het evenement staat vooral bekend om de gevaarlijkste afdaling ter wereld de Streif.

Wereldbekerpremière

In januari zal dan de 84e editie worden gehouden met een wereldbekerpremière. Tijdens de Hahnenkammrennen zal op 19 januari 2024 de teamcombinatie gehouden worden. De beste Downhill- en Slalomatleten zullen op dezelfde dag op de Streif en de Ganslern strijden.

Teams bestaan uit een Afdalingsspecialist en Slalomskiër uit hetzelfde land. De tijden worden bij elkaar opgeteld, het snelste team wint de Gecombineerde discipline. Kitzbühel is trots op deze ambitieuze opdracht en verzekert de atleten van zijn volledige steun voor het initiatief – dat ongetwijfeld zal uitgroeien tot een toekomstig hoogtepunt van grote wintersportevenementen.

Het programma moet nu definitief worden goedgekeurd door de bestuursorganen van de Internationale Ski Federatie.

Programma Hahnenkammrennen 2024 is bekend

Het starthuisje in 2020.

Programma

Op de dinsdag, woensdag en donderdag zijn  de trainingen en zullen de junioren hun race skiën. Deze trainingen zijn doorgaans gratis te bekijken. Wil je er een kijkje nemen. Je kunt naast het parcours op de ski’s richting finish en af en toe zie je een renner voorbij flitsen.

Het programma van de Hahnenkammrennen is als volgt.

  • Vrijdag 19 januari 2024 teamcombinatie op de Streif en de Ganslern
  • Zaterdag 20 januari 2024 Hahnenkamm afdaling op de Streif
  • Zondag 21 januari 2024 Slalom op de Ganslern

Oostenrijkse Winkel grote banner

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×