Wereldbekerpremière Hahnenkammrennen gaat niet door

Kitzbühel Hahnenkammerennen 2023

Wereldbekerpremière Hahnenkammrennen gaat niet door

De teamcombinatie die zijn première zou krijgen tijdens de 84e editie van de Hahnenkammrennen zal toch niet door gaan.

De teamcombinatie zou voor het eerst te zien zijn geweest tijdens het Hahnenkamm-weekend (19-01 t/m 21-01-2024). Hierdoor zullen er nu twee afdalingen zijn op de legendarische Streif! Tijdens de FIS-herfstconferentie waren de Hahnenkamm-organisatoren onder leiding van baas Michael Huber al tegen de nieuwe gecombineerde teamcompetitie.

Volgens de nog onofficiële FIS-kalender zou op 19 januari de dag voor de klassieke Hahnenkamm-afdaling een tweede afdaling plaats vinden op de Streif. De slalom zal zoals gepland plaatsvinden op zondag.

Kitzbühel Hahnenkamm starthuisje

Hahnenkamm het starthuisje voor de legendarische afdaling

Wereldbekerpremière

In januari zou tijdens de 84e editie een wereldbekerpremière plaatsvinden. Tijdens de Hahnenkammrennen zou op 19 januari 2024 de teamcombinatie gehouden worden. De beste Downhill- en Slalomatleten zouden op dezelfde dag op de Streif en de Ganslern strijden.

Teams bestaan uit een Afdalingsspecialist en Slalomskiër uit hetzelfde land. De tijden worden bij elkaar opgeteld, het snelste team wint de Gecombineerde discipline. Helaas gaat het niet door en of het ooit nog door zou gaan is niet bekend.

We hopen dat het weer een spektakel gaat worden in januari. Wie is daarbij?

Lees ook: Wereldbekerpremière Hahnenkammrennen 2024

Bron: OE24.at

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...