Wereldprimeur eerste elektrische PistenBully

PistenBully 100E
© pistenbully.com

Tijdens de INTERPALIN 2019 in Innsbruck vierde PistenBully haar 50e verjaardag, en dat deden zij met de introductie van de PistenBully 100E. Een volledige elektrisch aangedreven PistenBully. Hiermee wil men ervoor zorgen dat pistes binnenkort emissievrij geprepareerd kunnen worden.

Het is niet de eerste stap naar elektrisch, al in 2012 zette het bedrijf al haar eerste stap met de marktintroductie van de Pistenbully 600E. Deze werd aangedreven door een diesel- en elektromotor.

100% elektrisch en 100% PistenBully

De ingenieurs uit Kässbohrer Duitsland presenteerde dit  cadeautje aan de wereld tijdens de INTERALPIN, maar is nog niet te bestellen. De eerste testen zijn afgerond en heeft het allemaal goed doorstaan. Het begin is er maar zal nog niet de huidige PistenBully’s kunnen vervangen. Het opladen duurt nog erg lang, en de accu zal na 2,5 tot 3 uur weer aan de lader moeten. De 126 KWh accu’s leveren een spanning van 400V, na 5 uur laden is deze voor 75% vol. Na 6,5 uur is de accu volledig geladen.

Bron.

Summit Travel

Instagram Banner

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht