Wereldkampioenschap Saalbach Hinterglemm 1991

WK Saalbach Hinterglemm 1991

Het Wereldkampioenschap Alpineskiën 1991 op de Zwölferkogel in Hinterglemm © Saalbach.com

Wereldkampioenschap Saalbach Hinterglemm 1991, de eerste keer en tot nu toe ook de laatste keer maar dat gaat snel veranderen.

Tussen 22 januari en 3 februari 1991, nu 30 jaar geleden mocht Saalbach Hinterglemm het Wereldkampioenschap Alpine Skiën voor het eerst organiseren. Het zouden de zonnigste werelkampioenschappen Alpine skiën ooit worden. Menigeen die dit toen hebben mee gemaakt kijken nog met veel plezier hierop terug.

Het begin 1972

Het hoogtepunt is tot nu toe het wereldkampioenschap 1991, maar alles begint in december 1972 toen Saalbach Hinterglemm voor het eerst de locatie was van een internationale race. Toen werd er het wereldbekerkampioenschap voor de dames hier gehouden. De toen 19 jarige Annemarie Moser-Pröll uit Kleinarl Salzburg was de grote winnaar op zowel de afdaling als de reuzenslalom.

De laatste keer dat Saalbach Hinterglemm een Wereldbeker wedstrijd als aangewezen locatie mocht organiseren was op 21 en 22 februari 2015, later is de permanente trainings- en wedstrijdpiste ook het toneel van inhaalraces. Zo werden de uitgestelde races van Sölden en Val d’Isere op 19 en 20 december 2018  in Saalbach Hinterglemm op de Zwölferkogel ingehaald.

Vorig jaar heeft men nog een afgelaste race door de Corona situatie in China georganiseerd, op 13 en 14 februari. Ook dit keer was de Zwölferkogel wederom het toneel van een race.

WK 2025 Saalbach

© Saalbach.com

WK 2025

Saalbach was ook al in 2018 kandidaat voor het WK van 2023 maar toen ging dit net aan de neus voorbij van Saalbach. In 2023 gaat het WK eerst nog naar Courchevel. Dit was een zware domper door alles wat men in Saalbach had gedaan. Nadat de toezegging naar Courchevel ging heeft Saalbach zich direct kandidaat voor het WK 2025 gesteld.

De strijd was tussen drie kandidaten namelijk Saalbach, Crans-Montana en Garmisch Partenkirchen, 15 stemmen waren er te verdelen waarvan 12 naar Saalbach gingen. Voor het Skicircus is het financieel gezond zijn een must, dit heeft men wel geleerd van het vorige WK in 1991. Toen was de kritiek na het WK niet mals. Zo werden er twee tunnels gebouwd in het gebied en veel parkeerplekken. Het heeft zoveel geld gekost dat het jaren erna even niet goed ging.

Dit is nu anders.

Lees ook Saalbach krijgt organisatie WK 2025 toegewezen.

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht