Westendorf De Ziepllift gaat sluiten!!!

Westendorf De Ziepllift gaat sluiten!!!

Westendorf Ziepllift

foto Harald Angerer

Westendorf De Ziepllift gaat sluiten, helaas helaas, de Bergbahnen Westendorf hebben besloten de oude Ziepllift te sluiten die 10-tallen jaren dienst heeft gedaan. Dit was een hele oude ankerlift.

Ook was de Zieplhang de piste waar de warm-up werd gedaan voor de Hahnenkamm Slalom. Tal van toppers zijn in het verleden deze piste afgegaan en hebben natuurlijk ook in deze lift gezeten. Vaak is hier op deze piste een internationale carrière begonnen.

Het aantal liften op de skiweide van Westendorf komt hiermee op 1 en dat is een 4-zitter. Eerlijk is wel te melden dat de Ziepllift nu niet altijd aanstond. De piste was zeker uitdagend en stijl.

Een nieuwe lift wordt niet gebouwd en de lift wordt niet meteen afgebroken die blijft nog wel even staan. Er staan tal van andere projecten nog op het programma van Westendorf. Zoals afbouwen van een speichersee, pistenverbeteringen en nog veel meer. Zelfs wordt gesproken over de nieuwbouw van de Fleidinglift. Dat laatste is natuurlijk supergoed nieuws.

De gemeenteraad was er wel voor om de lift te vervangen. De gemeente doet ook voor 21 procent mee met de Bergbahnen Westendorf. Helaas was de meerderheid niet voor.

Ook de Burgemeester Annemarie Plieseis wilde graag de lift behouden (of een nieuwe plaatsen) De Ziepllift en piste hoort bij de skiweide van Westendorf en dat valt nu weg. Voor de skiclub Westendorf is er geen probleem. Die trainde op deze piste maar die kunnen gewoon op de Talkaser terecht.

De burgemeester heeft zich uitgesproken dat er op de skiweide wel wat anders moet komen. HansJörg Kogler (Bergbahnen Westendorf) verzekerd dat er nog wel wat gaat komen op deze skiweide maar wat is nog de vraag. Als daar nieuws over is dan berichten wij jullie.

Wij vinden het erg jammer dat deze piste dan ook verdwijnt net zoals het event Hahnenkamm Warm-up. Daar waren we afgelopen januari nog bij. Bekijk de video hieronder maar eens?.dat was dus de allerlaatste keer?.toch, of komt er een andere locatie?

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×