Westendorf Fleidinglift wordt vervangen!

Westendorf Fleidingbahn

@AB Seilbahnplaningsbüro

Het was al langer een publiek geheim. De 3 persoons Fleidinglift zou vervangen gaan worden. We hebben het al vaker verteld in onze video updates maar 100% zekerheid werd er tot dusverre niet gegeven. Maar vandaag is dan eindelijk het verlossende woord eruit.

Er zijn al wat voorwerkzaamheden geweest in de afgelopen herfst maar vanaf 1 april (en dat is geen grap) gaan de werkzaamheden echt beginnen. Dit komt ook omdat SkiWelt nog in bedrijf is tot en met 31 maart 2019.

Westendorf Fleidingbahn

@AB Seilbahnplaningsbüro

De 3 persoonsstoeltjeslift gaat vervangen worden door een 8 persoonsstoeltjelift. Deze lift gaat in het nieuwe winterseizoen draaien. Na meer dan 12 miljoen ritten en 25.000 uur is het einde van deze lift gepland op 31 maart 2019. Deze lift is begonnen met het draaien van haar rondjes in 1983 en heeft 36 jaar dienst gedaan.

De nieuwe lift die gebouwd gaat worden is volgens Hansjörg Kogler (directeur Bergbahnen Westendorf) de Rolls Royce onder de liften. Hiermee wordt ook de capaciteit enorm verhoogd. 2730 personen kunnen per uur worden vervoerd.

De kosten voor dit FANtastische project bedragen 15.5 miljoen euro. Hierin is inbegrepen ook de nieuwe piste die gemaakt gaat worden en de nieuwe besneeuwingsinstallatie . Ook het tracé van de lift gaat iets anders lopen. Sterker nog de pistes gaat ook een stuk langer worden 🙂

Tevens komt er niet alleen een nieuw bergsstation maar bij het bergstation wordt ook een geweldig uitzichtplatform gebouwd. Je kunt hier vandaan kijken naar de Wildenkaiser, Grossglockner, Zillertaleralpen en natuurlijk nog veel meer bergen. Wij kijken nu al uit naar december 2019 wanneer deze lift gaat draaien.

Geïnteresseerd in de oude liftstoelen?

Dat kan! Die zijn namelijk te koop na het winterseizoen maar wees er wel snel bij. Voor 250 euro kun jij eigenaar worden van zo’n 3 persoonsstoeltje! Wil je er eentje reserveren neem dan contact op met de Bergbahnen Westendorf.

Westendorf Fleidingbahn

@AB Seilbahnplaningsbüro

Cijfers van de nieuwe Fleidingbahn

Type lift 8 persoons stoeltjeslift verwarmt met een beschermkap
Lengte 1.539,64 m
Snelheid 6,00 m/s
Tijdsduur 4,82 min
Capaciteit 2.730 P/h
Bijzonderheden 1.892 meter Bergstation met Uitzichtplatform en het hele jaar open!!!
Investering 15,5 miljoen euro
Bouwer Firma Doppelmayr
Architekt en Planning AB Seilbahn Planungsbüro – Martin Aschaber
Bouwstart 1 april 2019
Start Fleidingbahn Winterseizoen 2019/2020

Westendorf

Westendorf Fleiding

Nog meer nieuwe liften in SkiWelt?

Officieel moeten we ook nog doorkrijgen dat de Bubble Express (Brixen im Thale) vervangen gaat worden maar ook dat is een publiek geheim. Dat zou een gecombineerde lift gaan worden. Oftewel een gondel en een stoeltje en dat allemaal op 1 kabel met wel verschillende instappunten. Maar zodra dat rond is zullen we daar ook zeker van berichten en…… het bergstation komt dan ook bovenaan bij de Filzbodenbahn…

Maar ook in Söll gaan de werkzaamheden binnenkort van start. De lift naar Hoch Söll gaat vervangen worden!

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht