Westendorf investeert in sneeuw…en hoe?

Westendorf investeert in sneeuw…en hoe?

Westendorf 49 Sneeuwkanonnen

We hebben er al eerder over bericht, de enorme uitbreiding van de Kreuzjöchlsee in Westendorf. Waar ligt deze See nu. Normaal gesproken zie je de Kreuzjöchlsee niet echt want alles is altijd wit. Tussen het bergstation van de Ki West en het Brechhornhaus ligt dat meer of iets links van die enorme opgeblazen sneeuwpop die er altijd staat. Aankomend seizoen is dat meertje ? maar 3 keer zo groot geworden. Circa 190.000 m3 aan water ligt daar opgeslagen. Daar kan dus heel veel sneeuw van gemaakt van worden.

Maar als je water straks in overvloed hebt dan moet je ook kanonnen hebben. Deze zijn thans aangekomen, 49 stuks om precies te zijn.  Om de kosten van zo’n kanon duidelijk te maken. Je kunt er een redelijke middenklasser voor kopen en dan hebben we het over een auto.

Westendorf is straks hele maal klaar voor de winter. Vanaf aankomend seizoen kan Westendorf op ale punten tegelijkertijd de sneeuwkanonnen aanzetten. In het verleden kon dat niet omdat er geen water genoeg was. We hebben alleen nog een beetje kou nodig vanaf medio november.

Hieronder nog een korte video van de Kreuzjöchlsee van waar uit het water gaat komen voor veel van deze nieuwe sneeuwkanonnen. Met dank aan Dick Zaal.

Foto’s: TVB Kirchberg Brixen im Thale Westendorf

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht