Westendorf sneeuwzekerheid door nieuwe speichersee

Westendorf Nieuwe Speichersee foto @ Planungsbüro Aschaber © A-B Seilbahn Planungsbüro

Westendorf Nieuwe Speichersee foto @ Planungsbüro Aschaber © A-B Seilbahn Planungsbüro

Westendorf sneeuwzekerheid door nieuwe speichersee

Om sneeuwkanonnen richting het dal te kunnen garanderen, is meer water nodig. De Bergbahn Westendorf bouwt nu een extra speichersee (opslagmeer) bij het middenstation.

In Westendorf is vorig jaar een beslissing genomen om een extra speichersee te maken. Overigens is er meer gedaan aan projecten met water. Zo is het zwembad in Westendorf gerenoveerd.

Maar aan het watergebrek bij de bergbaan in Westendorf daar moest ook wat aan gedaan worden.  Daarom is er deze week begonnen met de aanleg van een extra opslagvijver. “Het doel is om een ​​hogere watervoorziening te hebben en de effectiviteit te vergroten”, zegt Stefan Grafl, directeur van de bergbahn Westendorf.

De bestaande “Kreuzjöchlsee” is met 200.000 m³ water één van de grootste van Europa. Maar dit kan alleen het bovenste gedeelte van het skigebied bevoorraden. Het gebied nabij het dal tot aan het middenstation is momenteel een probleemgebied. Dit zou nu moeten worden verbeterd door een extra vijver in de buurt van het middenstation van de Alpenrosenbahn met 60.000 m³. “Naast het nieuwe meer worden ook de leidingen vernieuwd en verbeterd. Wij kunnen dan alle gebieden in Westendorf tot aan de skipiste bevoorraden”, zegt Grafl.

Het doel is om in de toekomst sneller sneeuw te kunnen maken op de dalhellingen. Het tijdsbestek voor machinale sneeuwkanonnen wordt korter en het bedrijf speelt hierop in met de bouw van dit spaarbekken.

Als onderdeel van de bouwwerkzaamheden zullen er ook enkele piste-aanpassingen plaatsvinden, zoals bij de ingang van de “Ellmerer Schlag”. Deze moet iets verbreed worden en zo veiliger worden.

Extra attracties aan het meer zijn momenteel niet gepland. “Primair is gebruik in de winter. Er zijn uiteraard overwegingen, maar we zijn nog in overleg met de grondeigenaren”, zegt Grafl.

De totale kosten worden geschat op zo’n tien miljoen euro en de oplevering staat gepland voor komende winter.

Zo blijft de sneeuwzekerheid in Westendorf gewaarborgd.

SkiWelt Westendorf Gampenkogel Topfoto

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×