Westendorf Snowboarder in de nacht gered

Jochberg Gauxjoch Lawine Stufe 1

Westendorf Snowboarder in de nacht gered. Maandagmiddag aan het einde van de skidag heeft een Deense wintersporter (39 jaar) alarmgeslagen. Ondank Lawinestufe 4!!!!!! is deze persoon toch buiten de pistes gaan boarden of zou hij de weg zijn kwijt geraakt dat kan natuurlijk ook…

Om 16:43 uur kwam het telefoontje aan bij de nooddiensten. Nadat de Deen de beschrijving had gegeven waar hij ongeveer was is de Pistenrettung gaan zoeken.

Medewerkers van de Bergbahnen en de Pistenrettung zijn als eerste gaan zoeken maar tot 18:30 hadden ze de Deen nog steeds niet gevonden. Er werd alarm geslagen en de Bergrettung werd ingezet. 20 man sterk en één persoon van de Alpin Politie waren ingezet. Ook was er continue contact met de man via de mobiele telefoon.

Ondanks de lawinewarnstufe 4 bleven deze mensen zoeken en we benadrukken nogmaals. Deze mensen zetten hun leven in om dit soort mensen te redden… ik zou het eigenlijk nog wat harder neer willen zetten…..

Rond 22:15 waren 3 leden van het hulpteam bij de snowboarder aangekomen die al onderkoeld ging raken. Het dal in was niet meer mogelijk omdat het lawinegevaar op deze steile hang te groot was. Er diende geklommen te worden naar een terrein dat 100 meter hoger ligt. Om 00:30 uur bereikte deze groep deze plek en daar stond ook materieel klaar om de lange weg richting dal te gaan maken. Iedereen bleef ongedeerd.

Tiroler Tageszeitung

Lawine Stufe 5

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht