Westendorf Toeristenbelasting omhoog en meer sneeuw

Westendorf Toeristenbelasting omhoog en meer sneeuw

Westendorf Sneeuwkanonnen

Westendorf, al jaren is er een discussie gaande dat er meer water-opslag-spaarbekkens (speicherseen) moeten komen in Westendorf

Reden, Westendorf wil gewoon heel veel sneeuw maken zodat iedereen op alle pistes uit de voeten kan. Er waren al plannen om bijvoorbeeld het zwembad?ja je leest het goed het zwembad hiervoor te gaan gebruiken. Het zwembad in Westendorf komt al jaren geld te kort en had op deze manier ook weer wat winst kunnen maken?maar ook dit plan gaat niet door.

De laatste winters hebben aangetoond (en helaas ook weer tot aan vandaag) dat sneeuwkanonnen onmisbaar zijn. In 72 uur kan er dan een laag liggen van tussen de 30 en 40 centimeter. Tot nu toe was dat in Westendorf niet mogelijk.

Men wil de Kreuzjöchl-Speichersee vergroten. Op dit moment is die 64.000 m3 groot en na de verbouwing wordt het een meer van 190.000 m3. Dat is dus 3 keer zo groot.

Het probleem: ?we hebben nooit te weinig water maar niet altijd op alle plekken tegelijk? aldus Hans Jorg Kogler, Chef van SkiWelt-Bergbahn Westendorf

De kosten voor dit megaproject bedragen 11,5 miljoen euro. Om dit allemaal te kunnen financieren is ook de hulp ingeroepen van het Tourismus Verband Brixental (VVV) Er gaat een kleine verhoging plaatsvinden van de toeristenbelasting en een deel hiervan gaat naar dit project. Door de verhoging komt er circa 160.000 euro extra per jaar binnen en van dit bedrag gaat zo 10 jaar lang 100.000 euro naar de Bergbahn Westendorf.

Komende zomer gaat men aan de slag zoals het er naar uitziet. Vergunningen zijn geen probleem meer en met de grondeigenaren zijn al zeer positieve gesprekken geweest.

Wordt vervolgd?

Bron Tiroler Zeitung

Bluetribe                                Chaletplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×