Westendorf vergroot Kreuzjöchlsee

Westendorf vergroot Kreuzjöchlsee

Westendorf Speichersee

Westendorf vergroot Kreuzjöchlsee, de afgelopen jaren was het redelijk ?sneeuwarm? in de Alpen en daarmee ook zeker in de lager gelegen gebieden. We hebben het dan over het begin van het seizoen waar de sneeuw niet rijkelijk naar beneden kwam. In januari kwam het dan altijd wel weer goed.

In Westendorf kon men nooit alle pistes tegelijkertijd besneeuwen en daar gaat men wat aan doen. Toegegeven je kon er altijd skiën dat was het probleem niet maar nu wil men vanaf seizoensbegin alles open hebben en wat hebben we dan nodig?? een grotere Speichersee. De Speichersee gaat er komen. Sterker nog, de Kreuzjöchlsee bestond al. Deze ?See? kon maar lieft 64.000 m3 water opslaan en wordt uitgebreid naar 190.000m3. Met een verdrievoudiging van deze See kan men alle sneeuwkanonnen bijna tegelijkertijd in productie nemen en dus ook alle pistes besneeuwen.

De kosten voor dit grote project bedragen ongeveer 11,5 miljoen euro. Gelukkig helpt Tourismusverband Westendorf en de Gemeente mee. Alleen de eerder toegezegde bijdrage is wel wat bijgesteld naar beneden. Er is nog veel meer te vertellen over het politieke spel maar daar houden wij ons buiten.

We hebben nog wat foto?s kunnen verzamelen en danken Idealbau voor de foto?s. In ieder geval gaan de pistes (eind november/begin december) al snel weer wit kleuren in Westendorf mede dankzij de kunstsneeuw. Met dank aan de Speichersee Kreuzjöchlsee en de sneeuwkanonnen.

We wensen Westendorf een sneeuwrijke winter toe.

Om alvast in de stemming te komen een video van 24 januari 2016 toen we in Westendorf waren.

Summittravel728x90

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×