Westendorf viert opening Zwembad

Zwembad Westendorf @gemeente Westendorf

Zwembad Westendorf @gemeente Westendorf

Westendorf viert opening Zwembad

Na 30 jaar viert Westendorf de opening van het nieuwe zwembad. De bouwwerkzaamheden aan het nieuwe zwembad in Westendorf zijn  voltooid en is afgelopen zaterdag 6 juli open gegaan. Na decennia van discussies is eindelijk de nieuwe faciliteit geopend.  De gemeente heeft 7,3 miljoen euro geïnvesteerd. Een oneindig verhaal loopt nu ten einde.

Na drie decennia van discussies, argumenten, verkiezingsbeloften, talloze werkgroepen en diverse handtekeningenlijsten is zaterdag het zwembad in Westendorf weer open.

“Ik ben dolblij dat we het zwembad eindelijk kunnen openen”, zegt burgemeester Rene Schwaiger, die spreekt van een “project van de eeuw” voor de gemeenschap. De bouw begon in het najaar van 2023, met 6 juli 2024 als gewenste openingsdoelstelling, “en dat hebben we kunnen waarmaken.

De bouwwerkzaamheden verliepen volgens plan. Er zijn nog een paar kleine werkzaamheden, zoals op elke bouwplaats, maar we kunnen nu aan de slag”, legt Schwaiger uit. De kosten van het project bedragen 7,3 miljoen euro. Het budget bedroeg 7 miljoen euro, “maar er kwamen wel een paar kleine dingetjes bij”, zegt de burgemeester. Vier miljoen daarvan zal worden gedekt door leningen, de rest uit de huidige begroting.

Afgelopen zaterdag is de opening gevierd met gratis toegang en hebben de bewoners van Westendorf het nieuwe zwembad met eigen ogen kunnen zien.

Entreeprijzen

“Maar onze prijzen zijn nog steeds heel gematigd”, benadrukt de burgemeester. Een seizoenskaart voor volwassenen kost 90 euro, een dagkaart kost 7,50 euro. Kinderen betalen 5,50 euro voor de dagkaart. Een gezinsabonnement kost 210,-, ongeacht hoeveel kinderen. “Veel mensen maken sowieso gebruik van het easy-out ticket”, legt de burgemeester uit. Dit is een familiejaarkaart met alle Skiwelt-bergbanen voor zomer en winter en de zwembaden in de dorpen. Alles blijft hier hetzelfde, benadrukt Schwaiger. Alleen de puntenkaarten werden afgeschaft.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×