Weststroming zorgt voor hoge temperaturen

Actuele situatie in Brixen im Thale (foto: Ella Meijer)

Weststroming zorgt voor hoge temperaturen

Gisteren was het tijdelijk koeler in Oostenrijk, uit de bewolking viel zomaar weer eens een beetje sneeuw tot onder 1500 meter. Maar inmiddels zorgt de aanhoudende weststroming opnieuw voor oplopende temperaturen.

Vandaag start de dag bewolkt en in het westen flink regenachtig. Tijdens de ochtenduren kan in Vorarlberg tijdelijk sneeuw tot 1000 meter vallen. Gedurende de dag stijgt de sneeuwvalgrens richting 1500 meter of nog veel hoger. Wel wordt het langzaam droog en tijdens de tweede middag helft begint het wolkendek open te breken. De woensdag kan daardoor regionaal nog vrij zonnig eindigen. Bij een matige westenwind loopt het kwik in de dalen op naar 10 tot 15 graden, op 1500 meter stijgt de temperatuur langzaam naar +2 tot +6 graden.


Morgen ligt Oostenrijk volop in de subtropische luchtsoort, het is uitgesproken mild. Zo is het in de bergen op 1500 meter ongeveer 8 of 9 graden boven nul. In de dalen kan het 15 tot lokaal 20 graden worden! Maar de lucht is niet altijd strak blauw er komen ook wolkenvelden voor en de zon heeft zeker in centraal en oost Oostenrijk af en toe moeilijk. Toch is het weerbeeld vriendelijk en samen met de hoge temperaturen is het mooi terrasweer.

Ook vrijdag blijft het mild, na een relatief warme nacht zonder vorst stijgt het kwik weer snel. Zo worden opnieuw maximumtemperaturen van 15 tot 20 graden verwacht. In de loop van de dag raakt het echter wel steeds meer bewolkt en de vrijdag kan met enkele (onweers)buien eindigen. De opbouw van de atmosfeer laat hierdoor meer aan de zomer dan de winter denken.

Zaterdag is het weerbeeld wisselend, met een paar buien maar ook flinke zonnige momenten. Zo blijft het zacht, in de dalen kan het 13 tot 18 graden worden. Sneeuw valt er tijdens de buien pas vanaf 1800 tot 2200 meter hoogte. Zondag verloopt waarschijnlijk droog en lange tijd zonnig, na het weekend volgt opnieuw een storing. Kortom het blijft nog wel even wisselvallig.

Jeroen Elferink

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...