Knallend december in: Wilder Kaiser-Brixental en Skicircus openen de deuren

Saalbach

December heeft veel knallers. In het tweede weekend van de maand openen er namelijk  twee topgebieden: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en Wilder-Kaiser Brixental. Vanaf 8 december gaan beide gebieden doorlopend open maar we weten ook dat Skicircus SHLF vandaag al opent en morgen het skigebied van SkiWelt (voor het weekend)

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn keert jaarlijks terug in de top-10 skigebieden van Oostenrijk. Ook in 2017, het gebied scoort namelijk een 8,2 volgens Zoover, staat op de 4e plaats (van de 20) in de Snowplaza Awards en scoort bovendien goed op familievriendelijkheid, gezelligheid (no.1 après-ski) Zowel beginnende als gevorderde wintersporters kunnen er prima uit de voeten. Het skigebied blijft zichzelf ontwikkelen en wordt iedere keer spectaculairder en beter.

Goed, het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn opent officieel in het weekend van 8 december met diverse events. Goed nieuws dus voor menig liefhebber van de sport. De verse sneeuw van de afgelopen weken heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het gebied is omgetoverd tot een winterse wereld en dat er al een flink aantal pistes zal openen. Daarnaast is het natuurlijk beregezellig in het dorp en kun je genieten van de gezelligste feestjes.

Vers van de pers. Saalbach Hinterglemm gaat vanaf 1 december vervroegd open, de piste condities zijn geweldig.

Saalbach Hinterglemm

 

SkiWelt Wilden-Kaiser Brixental

SkiWelt

Een andere topper die begin december opent, is het skigebied Wilden Kaiser-Brixental. Het skigebied, met als topbestemming Westendorf, scoort net als het Skicircus erg goed in de test en is onder Nederlanders één van de meest populaire bestemmingen van Oostenrijk. Het gebied is uitgebreid, heeft een gemoedelijke sfeer en bovendien erg geschikt voor beginners en liefhebbers van lange tochten. Goed nieuws, want dit topgebied opent de deuren op 8 december voor alle dagen van de week!

Het winterweer van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat er ook in Wilder-Kaiser Brixental al een laag sneeuw ligt. Daarom is het gebied ook het weekend van 2 en 3 december geopend!

Westendorf

Nog geen keuze gemaakt voor je wintersport, kijk eens op onze accommodatiepagina.

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht