Wilderkaiser, de Ellmauer Tor beklommen door Vincent!

Wilderkaiser Ellmauer Tor Route Ellmauer Halt

Wilderkaiser, de Ellmauer Tor beklommen door Vincent!

Ieder jaar krijgen we wel een verslag door van Vincent en familie die een berg aan het beklimmen zijn. De Grosse Rettenstein hadden ze in de omgeving al gehad dus dit keer werd het iets in het Wilderkaisergebergte. Op de foto hierboven is te zien dat je echt naar de top zou kunnen gaan maar dat is meer voor de experts. Ook heb je dan touwen en gereedschap nodig om veilig boven te komen en het is aan te bevelen als je dat met een gids gaat doen. Maar… Vincent ging zeker een behoorlijk stuk omhoog en kwam uit bij de Ellmauer Tor. Ook daar kun je genieten van een FANtastisch uitzicht!

Wilderkaiser Ellmau mooi uitzicht op Going

Vanaf de Wilderkaiser mooi uitzicht op Going

“Iedere vakantie in Kirchberg bedwingen we een nieuwe top ergens in de buurt, we hebben het dan over een top van een berg beklimmen! Dit keer was de Ellmauer Tor aan de beurt. Niet helemaal aan de top maar wel een heel herkenbaar punt in het Wilderkaisergebergte. Met de auto kun je tot 1100 meter rijden, daar dan ook geparkeerd en op naar een mooie maar zware tocht omhoog.

De wandeling is goed te doen maar wel op echte bergschoenen en zonder hoogtevrees. De totale duur is ongeveer 5 uur waarin 8 km en 900 hoogtemeters worden afgelegd. Neem genoeg water mee want na de hut op 1150 meter is er verder geen mogelijkheid om ergens wat te drinken.

Uiteraard werd de top door ons alle vijf gehaald en genoten we boven van een adembenemend uitzicht. De biertjes bij terugkomst na ruim zes uur waren dik verdiend, en de Ski-wasser ook.”

Wilderkaiser Ellmau

Vanaf Wilderkaiser mooi uitzicht op Going en achterin de besneeuwde bergen

Vanaf Wilderkaiser mooi uitzicht op Going en achterin de besneeuwde bergen

Wilderkaiser Ellmau

Wilderkaiser Ellmauer Tor borden

Wilderkaiser Ellmauer Tor

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...