Wildkogel Arena

We kregen van Peter Kelder een ingezonden stuk over de Wildkogel Arena

De afgelopen jaren heeft het skigebied Wildkogel Arena bij Neukirchen en Bramberg fors geïnvesteerd. Er is een nieuwe gondelbaan (Smaragdbahn) gebouwd vanuit het dorp Bramberg naar de Wildkogel. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe tienpersoonsgondel boven op de berg. Daarnaast is het gebied natuurlijk bekend van de langste verlichte rodelbaan ter wereld met een afstand van maar liefst 14 kilometer.

Niet alleen in de winter is de Wildkogel Arena zeer in trek, ook in de zomerperiode is hier van alles te doen.

In de zomermaanden kun je met de Wildkogelbahn via 2 secties naar boven op 2100 meter hoogte. Direct aan de gondelbaan bevindt zich een gezellig familierestaurant met panoramaterras met FANtastisch uitzicht op de Hohe Tauern en in het bijzonder de Grossvenediger. Over deze berg een andere keer meer. Direct achter het restaurant is een mooie speelarena gerealiseerd voor de jeugd: ABENTEUER-ARENA KOGEL-MOGEL.

Op maar liefst 10.000 m2 is hier voor kinderen van elke leeftijd iets te doen: glijbanen, evenwichtstoestellen, touwklimtorens, trampolines en klimtoestellen. Alle attracties zijn zoveel mogelijk van hout gemaakt. Sinds een paar weken is hier de nieuwste attractie gerealiseerd: een houten hindernisbaan. Voor 2 euro kun je een houten bal kopen, waarmee je onbeperkt 2 houten spelparcoursen kunt afleggen. Door het hoogteverschil doet de zwaartekracht zijn werk en zal de bal via allerlei constructies, overloopjes, gaten en bellen uiteindelijk in de ton beneden belanden. Gegarandeerd spelplezier voor een hele middag. En het leuke is: de houten kogel kun je als souvenir meenemen (of natuurlijk een volgende keer weer gebruiken)

Maar ook voor wandelaars heeft het gebied genoeg te bieden. Van een lichte panoramawandeling rond het stuwmeer tot een stevige bergwandeling, het is er allemaal mogelijk. En wat is er dan heerlijker dan bij één van de bergrestaurantjes te genieten van een heerlijke lunch, fris biertje of een goede maaltijd?

Wildkogel Arena Kogel Mogel