Wildschönau een prachtige omgeving

Wildschönau @Richard Til

Wildschönau @Richard Til

Wildschönau een prachtige omgeving

Ook dit bericht staat weer vol met foto’s die gepost zijn in onze facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk. Dit keer heeft Richard Til de heer om Wildschönau in de spotlight te zetten.

Voor ons is deze omgeving niet geheel onbekend. Het gebied herbergt in de winter een mooi skigebied (Skijuwel) maar zeker ook in de zomer is dit een gebied waar je zeker eens een kijkje zou moeten nemen.

Bekijk niet alleen de foto’s maar ook de zaken die hieronder staan.

Wildschönau is een schilderachtige hooggelegen dal in het district Kufstein in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Hier zijn enkele belangrijke punten over Wildschönau:

 1. Locatie en Geografie: Wildschönau is gelegen in de Kitzbüheler Alpen en strekt zich uit over ongeveer 24 kilometer. Het dal ligt op een hoogte tussen de 828 en 1.150 meter boven zeeniveau en omvat vier dorpen: Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach.
 2. Toerisme en Recreatie: Wildschönau is een populaire toeristische bestemming, zowel in de zomer als in de winter.
  • Zomeractiviteiten: De regio biedt tal van wandel- en fietsroutes, mountainbiken, paragliden, en klimroutes. Het gebied is bekend om zijn goed gemarkeerde paden en indrukwekkende berglandschappen. Ook zijn er mogelijkheden voor avontuurlijke sporten zoals canyoning en wildwatervaren.
  • Winteractiviteiten: In de winter verandert de Wildschönau in een wintersportparadijs met het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Dit gebied biedt meer dan 100 kilometer aan pistes voor skiën en snowboarden, evenals mogelijkheden voor langlaufen, rodelen en sneeuwschoenwandelen.
 3. Culturele Bezienswaardigheden: De Wildschönau heeft een rijke culturele geschiedenis en biedt diverse bezienswaardigheden:
  • Zilvermijn van Thierbach: Een historische zilvermijn die bezoekers een inkijkje geeft in de mijnbouwgeschiedenis van de regio.
  • Bergbauernmuseum z’Bach: Een openluchtmuseum dat het leven en werk van de bergboeren in vroegere tijden toont.
  • Augustinuskerk in Oberau: Een prachtige barokke kerk die het bezoeken waard is.
 4. Evenementen en Festivals: Er worden regelmatig traditionele evenementen en festivals georganiseerd, zoals Almabtrieb (het terugdrijven van vee van de bergweiden naar de dorpen) en het Tiroolse houtkapfestival.
 5. Flora en Fauna: Het dal en omliggende bergen herbergen een rijke flora en fauna. Je kunt hier verschillende alpenbloemen, zoals gentianen en edelweiss, en dieren zoals gemzen, marmotten en adelaars tegenkomen.
 6. Accommodatie en Gastvrijheid: Wildschönau biedt diverse accommodatiemogelijkheden, variërend van hotels en pensions tot vakantieappartementen en traditionele berghutten. De lokale bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en het behoud van traditionele Tiroolse cultuur.
 7. Transport en Bereikbaarheid: Wildschönau is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde grotere stad is Wörgl, van waaruit bussen naar de verschillende dorpen in het dal rijden.

Wildschönau biedt een perfecte combinatie van natuurschoon, outdoor-activiteiten en culturele bezienswaardigheden, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel actieve vakantiegangers als rustzoekers.

Wildschönau @Richard TilWildschönau @Richard TilWildschönau @Richard TilWildschönau @Richard TilWildschönau @Richard Til

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×