Windmolens op komst in de Zillertal Arena

Isskogelbahn Gerlos

Windmolens op komst in de Zillertal Arena

Met de gedachte om in het seizoen 2023/2024 voor 50% energie onafhankelijk te zijn met de bouw van drie windturbines.

Het komend jaar worden in Gerlos drie windturbines gebouwd de voorbereiding zijn al in volle gang. “Het doel is om al volgende winter 50 procent zelfvoorzienend te zijn met behulp van windenergie”, aldus de Oostenrijkse ÖVP-politicus en toerismewoordvoerder Franz Hörl. Volgens berekeningen zou de exploitatie van de liften met drie windturbines gegarandeerd worden.

“Als je daar de bouw van de geplande waterkrachtcentrale en het reeds uitgebreide fotovoltaïsche systeem bij optelt, zijn we al dicht bij volledige energieautonomie”, aldus Hörl

Zillertal Arena Gerlos Isskogel

Lastige klus

De turbines worden vervaardigd en gemonteerd door Leitwind, een onderdeel van de HTI Group. Zo komen de generatoren uit de Leitwind-fabriek in Telfs, waar ook de belangrijkste onderzoeks- en ontwikkelingsprocessen voor de windturbines plaatsvinden.

Toch is het opwekken van windenergie een enorme uitdaging met name de logisitek bleek een lastig punt te worden. Zo zijn er regio’s die niet geschikt zijn omdat niet alle wegen en gebieden geschikt zijn om dergelijk materieel te vervoeren. Maar als de infrastructuur ervoor geschikt is en de grondeigenaren meewerken ziet Hörl naast de uitdagingen en onmogelijkheden ook kansen.

Lees ook: Energieverbruik kabelbanen, de feiten en mythen

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Chalet.nl grote banner 900-600

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds enige tijd hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht