Jeroen meet windstoot van 170 km en Bart zit vast op Aualm

Westendorf Choralpe onstuimig weer

Het was vandaag onstuimig dagje in de Noordalpen. Niet alleen in Nederland waaide het hard…dat deed het ook hoop op de berg. Onze Weerman Jeroen trok er juist op uit om getuige te zijn van dit natuurgeweld. Hoe hij thuis zou komen zou voor latere zorg zijn.

Op de Choralpe waar de SkiWeltbahn uitkomt is een windsnelheid gemeten van 170 km per uur volgens de liftbediende en dat is de laatste 20 jaar niet meer voorgekomen.

Jeroen heeft wat korte video\s gemaakt die we aan elkaar hebben geknoopt. Op het einde van de video een kort shot vanaf het dal en op de camping. Daar keerde ook de skiers terug en die hadden ook leuk commentaar….. bekijk onderstaande video.

Skigebied ging snel dicht door de storm. Vele mensen moesten worden vervoerd met bussen naar de verschillende dorpen. Of dit ook allemaal gelukt is dat weten we niet. Wel hebben we contact gehad met Bart die vanuit Ellmau in Scheffau zat op de Aualm. Ook deze lift op de Aualm was dicht. De mensen moesten lopen naar de Sudlift (66) Scheffau en vandaar uit kon men terug naar Scheffau. Wij gaan ervan uit dat Bart wel weer is aangekomen in Ellmau.

Bart wacht rustig af op de Aualm

Bart wacht rustig af op de Aualm

 

 

Skigebied dicht SkiWeltbahn

Even later werd het groene bordje verwijderd voor….. ja raad maar.

SkiWeltbahn

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht