Winter maakt comeback met veel sneeuw

Winter maakt comeback met veel sneeuw

Momenteel op de weerkaart kijkend zien we een haast herfstige luchtdrukverdeling. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat de winter komende week een comeback maakt met veel verse sneeuw. Maar deze ochtend kan er in delen van het midden en oosten van het land nog wat sneeuw vallen op een wegtrekkend front. Maar al snel breekt de zon flink door en is het op de meeste plekken droog. Alleen in Karinthië kan het later vandaag opnieuw regenen en sneeuwen. Helaas trekt het actiefste deel net over Slovenië en valt het met de accumulaties best mee.

Zaterdag tot maandag, de stroming draait van west naar noord

Maar de stroming gaat kantelen de komende dagen. Het Azorenhoog gaat aan de wandel richting het noorden en duwt de straalstroming in een scherpe meander. Dit pakt gunstig uit voor winterweer in Oostenrijk. Zaterdag is het voor een koufront uit nog mild met ruimte voor de zon, zondag is het al dermate afgekoeld dat er sneeuwbuien tot 500 meter vallen. Grote hoeveelheden laten nog op zich wachten tot dat het maandag is. Een heuse nordstau komt tot ontwikkeling.

En de sneeuwval zet aan de noordkant door op dinsdag en woensdag. Donderdag kan er zomaar eens een halve meter sneeuw tot op dalniveau op sommige plaatsen gevallen zijn. Dat is toch wel bijzonder laat in het seizoen!

Ook de lange termijn is duidelijk: de winter is helemaal terug! Het is te koud voor de tijd van het jaar en pas later in de maand zien we nieuwe opties voor wat milder weer.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht