Winter in Oostenrijk uit beeld maar in Nederland sterk in beeld!

Saalbach 28-01-2021

Saalbach © Marlieke

Winter in Oostenrijk uit beeld maar in Nederland sterk in beeld!

De komende dagen is de winter even nergens te bekennen in Oostenrijk. De kou van vorige week maakt plaats voor hoge temperaturen en of de winter deze week nog terug komt valt nog te bezien. In Nederland daarentegen gaat het spannend worden.

Vandaag wisselen aan de noordkant van de Alpen en in het oosten de zon, wolken en individuele buien elkaar af. Van Vorarlberg tot Opper-Oostenrijk kan het in de morgen en in de avond wat meer regenen, dit met een sneeuwgrens dat tussen de 1000 en 1600 meter hoogte ligt. In het zuiden zal de zon zich vaker en langer laten zien. De temperaturen lopen op van 2 tot 11 graden, op 2000 meter ligt dit tussen -3ºC en de +2ºC.

Morgen wordt het dankzij een warmtefront weer iets warmer, de temperaturen lopen op naar 4 tot 13 graden, op 2000 meter ligt dit van zuid naar noord tussen de -1 en +4 graden. De zon en wolken wisselen zich elkaar af waarbij het kan gaan regenen. De neerslag zal boven de 1500 tot 1800 meter als sneeuw vallen. In het zuiden zal het overwegend droog blijven maar ook hier zullen een paar wolkenvelden passeren. De hoogste temperaturen worden in het westen bereikt.

Richting het weekend stijgt de sneeuwgrens en zullen de temperaturen liggen tussen de 5 en 15 graden. De zon zal zich veel laten zien en het is zeer mild. Het zal overwegend droog worden maar een bui is niet uitgesloten.

Temperatuur Saalbach en neerslag

Temperatuur en neerslag in Saalbach op ca. 1500 meter.

Nederland

Wij kunnen niet naar Oostenrijk door alle maatregelen, maar ook hier is het interessant. Je kan naar de kaarten kijken en de mooiste laten zien, maar echte weermannen kijken neer trends. En kunnen wij niet genieten naar een week sneeuw en kou in Oostenrijk dan wordt het turen naar de weerapps, wetende dat de weerapp geen betrouwbaar beeld doorgaans geeft.

Maar de laatste tijd zie je meer kaarten van zowel het Europees als het Amerikaanse model die een winterinval laten zien. Ook een paar ijsdagen wordt al een paar dagen berekend dat betekent dat zowel in de nacht als overdag de temperatuur niet boven het vriespunt uitkomt.

Als alles mee zit hebben we eerst paar milde dagen krijgen maar vanaf het weekend zal zoals het er nu uit ziet de kou Nederland aan doen. En met de kou ook neerslag in de vorm van sneeuw. De laatste berekening is hieronder te zien maar het is nog onzeker. Maar door de terugkerende berekeningen van beide modellen wordt de zekerheid wel steeds groter.

Sneeuw 11-02-2021

Sneeuw Nederland 11-02-2021, de komende tijd zal meer duidelijk worden of dit uit komt.

Alle ontwikkelingen zijn leuk om in de gaten te houden, kunnen we niet naar de sneeuw dan moet de sneeuw maar naar ons komen. Ook de ontwikkeling in Nederland zullen we volgen als het inderdaad ook echt een winters gaat worden.

Morgen misschien meer over sneeuw in Nederland, maar zeker meer over Oostenrijk in ons volgende weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht