De winter is begonnen!

Het is vanaf dit moment officieel winter. Deze ochtend, zondag de 22e, om 05.19 uur Oostenrijkse tijd stond de zon op zijn zuidelijkste punt aan de hemel, loodrecht boven de Steenbokskeerkring. Daarmee stond de zon het verst van Oostenrijk af.

Impressie van een winteravond in Oostenrijk

Wanneer de zon boven de keerkring staat hebben we hier de kortste dag en de langste nacht van het jaar. Niet dat de dag minder lang duurt, maar het is het langst donker. Dat noemen we de zonnewende. Na vandaag worden de dagen langer en de nachten korter.

De astronomische winter duurt dit keer tot 20 maart. Om 04:49 uur steekt de zon die dag de evenaar over. Dan duren dag en nacht even lang. Daarna duurt het nog tot in juni voordat de zon op zijn hoogst staat en de zomer begint. Overigens is voor meteorologen de winter al op 1 december begonnen, hier wordt meer gekeken naar statistiek dan astronomie.

Of het de komende dagen ook echt winters weer wordt in Oostenrijk lees je straks om 08:00 uur in het nieuwste weerbericht.

Banner Bluetribe 1200x400

Banner CMP Groot 1200x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht