Gaat de winter weer toeslaan. Wat denken jullie?

Saalbach Hinterglemm

Inderdaad winter is coming, de tijd van kou, sneeuw, ijs, warme chocolademelk, lekker bij de verwarming. Uiteraard de feestdagen en de wintersport. Zoals onze weerman Jeroen al aangaf in zijn weerbericht is Koning Winter dit weekend in Oostenrijk binnen gevallen. En nu is het hopen dat we niet weer een winter krijgen zoals de afgelopen drie jaar, een sneeuwloze periode. Een periode waar menigeen die een weekje wintersport rond de kerst hadden geboekt geen sneeuw zagen, maar een groen landschap met een spoor van kunstsneeuw. Niet een wintersport die je graag zou willen zien.

Zo werden een aantal wedstrijden (Worldcup skiën)  afgelast omdat er gewoon veel te weinig sneeuw lag, het werd mooi weergegeven tijdens de vierschanzentournee waar er geen sneeuw lag bij de eerste wedstrijden die in december werden gehouden.

Gelukkig werd het enigszins goed gemaakt in januari waardoor de vakantiegangers tijdens de voorjaarsvakantie prima omstandigheden hadden. Mede door de hoeveelheid aan sneeuwkanonnen en sneeuwlansen kon er toch geskied worden, maar het zachte weertype maakte dat je niet het wintersportgevoel had. Ondanks dat vorig jaar in oktober al een hoop sneeuw viel in de gebieden was het nog steeds spannend of er wel sneeuw zou liggen rond de kerst, en volgens onze collega?s van Wepowder.nl zatten we toen al tussen de 30 en 45 dagen in dit weerpatroon.

We need snow ASAP een overzicht van vorig jaar.

Maar de winter begint nu later althans iets later en op langer termijn lijkt het meer op normaal dan de jaren ervoor, maar daar kan onze weerman jullie alles over vertellen.

Kunstsneeuw Maiskogel Kaprun

Hierboven: Kunstsneeuw Maiskogel Kaprun © Maiskogel-Kaprun Facebook

Hieronder: Kunstsneeuw Gerlos © Gerlos-Wintersport.nl Facebook

Kunstsneeu Gerlos
Kunstsneeuw Maiskogel Kaprun

Kunstsneeuw Maiskogel Kaprun © Maiskogel-Kaprun Facebook

De winter komt eraan en dat houdt ook in dat men de sneeuwkanonnen en lansen gaat testen en al met de kunstsneeuwproductie gaan beginnen, hopende dat er genoeg ligt voor de start van het seizoen. Hou de komende tijd het weerbericht van Jeroen (no pressure Jeroen) in de gaten. Of dit weertype zo blijft of niet hij zal je het vertellen.

Maar erger dan de afgelopen twee á drie jaar zou toch niet meer kunnen, we blijven duimen voor een hoop sneeuw en kou. Uiteraard ook in de lage landen want wat is nu lekkerder, schaatsen op natuurijs of in een hal. Maar moet wel een kleine  kanttekening maken. In het noorden van het land hebben we wel een “winter” gehad. De ruime week kou en ijzel staat ons nog altijd op het netvlies, we hadden in Nederland een rare situatie.

In het noorden en met name Groningen een maximumtemperatuur van -3ºC en in Zeeland was het bijna 10ºC, ijzel en sneeuw maakte het een tijdje echt winters. Hopende dat dit winterseizoen in heel Nederland kou en sneeuw gaat brengen, ik heb het wel lief gevraagd aan koning Winter.

Het enige wat nog rest is een mooie drone filmpje vanuit Hochkönig.

Hou de webcam van je favoriete gebied in de gaten, dat gaan wij ook doen.

Kunstsneeuw Saalbach Hinterglemm

Kunstsneeuw Saalbach Hinterglemm © Saalbach Hinterglemm Facebook

Kunstsneeuw Fieberbrunn

Kunstsneeuw Fieberbrunn © Bergbahnen Fieberbrunn Facebook

728x90-Bizztravel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...