Winter is even weer terug met veel sneeuw

Katschberg

Winter is even weer terug met veel sneeuw en dat zal de hele week zo blijven, dit dankzij een noordelijke stroming dat zoals het er nu uit ziet volgende week gaat veranderen.

Vandaag valt er langs de noordkant van de Alpen, maar vooral in het westen, herhaaldelijk sneeuw en regen. De sneeuwgrens ligt meestal tussen 500 en 900 m. In het oosten en zuiden zal het weer wat gunstig zijn, hier kan de zon zich laten zien. De wind zal matig tot krachtig waaien vanuit het westen en noordwesten. De temperaturen liggen vandaag tussen de 1 in de noordalpen tot 11 graden in het zuidoosten, op 2000 meter ligt dit tussen de -8 en -5 graden.

Hieronder goed te zien hoeveel sneeuw er gisteren is gevallen.

Morgen meer sneeuwval zelfs tot in de dalen, de sneeuwgrens ligt overdag op ongeveer 600 meter. In het zuiden zal het overwegend droog verlopen waarbij de zon zich laat zien. De temperaturen in de Alpen komen niet boven de -2 tot +5 graden, op plekken waar de zon zich laat zien kan het 8 of 9 graden worden. Op een hoogte van 2000 meter zal het maximaal -8 graden worden. Dit door een sterke tot stormachtige noordwestenwind, de sneeuwgrens ligt tussen de 400 en 700 meter.

Verdere trend

Woensdag veel bewolking aan de noordkant van de Alpen en tot het middaguur geregeld sneeuw, in het zuiden zal de zon veel te zien zijn. Elders zullen zon en wolken zich afwisselen en uit de bewolking kan er sneeuw vallen. Maximum ligt tussen de -2 tot 8 graden.

Op donderdag nog een paar regen- of sneeuwbuien maar de zon kan zich ook laten zien met name in het zuiden en oosten. Dit alles met een maximum temperatuur tussen de 1 en 9 graden.

Richting het weekend zal de vrijdag weer een dag zijn met wat sneeuw en in de dalen regen, ook zal het overwegend bewolkt zijn. Het zal sterk blijven waaien met een wind uit het oosten naar zuidoosten. Maximum ligt nu tussen de -2 tot 8 graden.

Sneeuwval de komende dagen

Hoe het weer in het weekend verloopt en na het weekend morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...