Winter is terug met sneeuw en kou

Winter is terug met sneeuw en kou

De winter is op de laatste dag van de kerstvakantie helemaal terug in Oostenrijk. Er valt sneeuw en het is koud. Helaas verliep de kerstvakantie grotendeels vrij zacht met soms zelfs dooi. De terugkeer van de winter komt dus voor velen net te laat. Maar wie nu nog in Oostenrijk zit, of binnenkort gaat, valt wel met de neus in de boter.

Vanmorgen sneeuwt het langs de gehele noordkant door, vanuit de nacht is op veel plaatsen een leuke laag gevallen. Ook de rest van de dag blijft op veel plaatsen aan de noordkant sneeuw vallen, de meeste sneeuw valt vandaag nog met name in de gebieden tussen Innsbruck en Salzburg. Elders aan de noordkant gaat het om sneeuwval met weinig accumulatie. Aan de zuidkant blijft het droger. Daarbij is het koud met middagtemperaturen rond -6 of -7 graden op 1500 meter.

Vanavond als ook vannacht blijft tussen Innsbruck en Salzburg sneeuw vallen, echter zullen de accumulaties niet meer zo snel verder oplopen. Elders wordt het droger en aan de zuidkant klaart het soms zelfs op. Op hoogte stroomt koudere lucht binnen, op 1500 meter liggen de minima rond -10 graden.

Morgen is het koud winterweer, op alle hoogtes blijft de temperatuur ruim onder het vriespunt. Zo wordt het ten zuiden van de hoofdkam maximaal -7 graden op 1000 meter en -10 graden op 1500 meter. Daarbij is het wel bewolkt en valt lokaal nog wat sneeuw. Tegelijkertijd is het droger en minder koud in Karinthië. Hier kan zelfs de zon nog even kort doorbreken.

Dinsdag volgt prachtig kaiserwetter, de lucht klaart vrijwel overal, maar het blijft wel koud. In regio’s waar de nacht al helder verliep,start de dag met strenge of zelfs zeer strenge vorst. Gaandeweg de dag stijgt het kwik maar moeizaam, op alle hoogtes blijft het ruim onder nul.

Ook de rest van de week blijft het zonnig kaiserwetter. In de dalen kan het tijdens nachten wel flink vriezen, veelal -10 tot -20 graden. In de bergen stroomt geleidelijk minder koude lucht binnen. Toch blijft het onder nul.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×