De winter is weer terug met sneeuwval

Vandaag is het bewolkt, nat en koud. Het regent vandaag van tijd tot tijd, vooral aan de noordkant. Sneeuw valt boven de 1000 tot 1300m, alleen in het Wienerwald is de sneeuwgrens nog iets hoger. In de bergen is het ronduit winters met aanhoudende sneeuwval. Er kan vandaag 20 tot 40cm sneeuw in de bergen vallen. In het oosten en zuiden zijn er langere droge periodes en in de middag zijn in Vorarlberg enkele opklaringen mogelijk. Er staat veel wind uit een noordelijke richting en daarmee is het merkbaar koeler dan de voorgaande dagen. Maximale waarden: slechts 1 tot 8, op plaatsen in het oosten en zuidoosten tot 12 graden. Op 2000 meter vriest het 4 graden. Ongekend voor mei.

Morgen is het nog steeds nat, erg winderig en nog kouder. Vrijwel overal is het zwaar bewolkt en valt er regen of sneeuw. De sneeuwgrens is verder gezakt naar 800 tot 1000 meter. Dus op meer plaatsen kan het vandaag sneeuwen. Gelukkig is de sneeuwval niet meer zo intensief en zal de sneeuwval zich beperken tot enkele centimeters.

Dinsdag weinig verandering. Het is 10 tot 15 graden te koud voor mei! In de ochtend kan het tot 600 meter sneeuwen, in de middag stijgt deze grens naar 1100 meter. Gelukkig vallen er geen grote hoeveelheden maar wit wordt het wel. De middagtemperatuur pendelt tussen de 2 en 11 graden. In de nacht naar woensdag is vorst mogelijk.

Woensdag is het ook nog steeds geen lenteweer. Al zal het minder winters aanvoelen. Er vallen soms hevige regenbuien waarbij de zon het lastig heeft. De sneeuwgrens stijgt nog een beetje. Tussen de 1000 en 1500 meter, hierboven is het voor de 4e dag op rij winters. Daarmee sluiten we de eerste 15 dagen van mei record koud af met herhaaldelijk sneeuwval.

De dagen die volgen brengen een opwarming, de sneeuwgrens stijgt naar de 1800 tot 2200 meter. Maar het blijft ronduit onbestendig met nieuwe buien. Daarmee is mei ook somber met weinig zon.

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht