Winter klopt aan de deur voor hoelang?

Pitztaler Gletsjer

Winter klopt aan de deur voor hoelang?

Gisteren waren we nog hoog op de Pitztaler Gletsjer actief en daar was het al behoorlijk winters. Het vroor behoorlijk ook viel er sneeuw. In de dalen was het nog steeds relatief warm maar daar gaat verandering in komen.

Zondag: In de ochtend schijnt de zon nog, vooral in het oosten en zuidoosten. In de ochtend trekt de bewolking vanuit het westen echter langzaam naar het oosten en zuidoosten. In Vorarlberg zijn de eerste buien mogelijk. Vanaf een uur of twaalf komt er vanuit het westen vrij veel bewolking over. Daarnaast vallen er regenbuien in het hele berggebied en sneeuwbuien ontstaan boven de 1100 tot 1500 meter. Buiten de bergen regent het niet of nauwelijks. Bij een soms stevige wind uit het zuiden tot westen loopt de temperatuur op tot 8 tot 18 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het min 3 tot plus 2 graden.

Maandag, deels winters en zeer winderig, deels stormachtig

Van Vorarlberg tot west Neder-Oostenrijk is het overwegend bewolkt en steeds valt er weer sneeuw, onder de 800 meter aanvankelijk nog regen. AL snel daalt de sneeuwgrens tot in alle dalen.

In het oosten en zuiden komen slechts enkele buien voor, de kans op zon is hier het grootst. In het oosten en op de bergen staat zelfs een stormachtige wind uit het noordwesten. De hoogste temperaturen liggen meestal tussen 0 en 8 graden, alleen in het oosten en zuiden is zelfs 13 graden mogelijk. Op een hoogte van 2000 meter wordt het min 5 tot min 11 graden van zuid naar noord.

Dinsdag wisselen zon en dichte bewolking elkaar af. Vooral vanuit Salzburg oostwaarts trekken enkele regen- en sneeuwbuien over het land. De meeste zonuren zijn in het zuiden. De noordwestenwind is bijzonder krachtig in het oosten soms stormachtig, in het zuiden waait het ook behoorlijk. Het is nog vrij fris met maximale waarden van slechts 0 tot 10 graden, de 10 graden vooral in het langere zonnige zuiden.

Hoe het verder gaat daar kijken we morgen weer naar.

Weerbericht 26 maart 2023

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×