Winter komt terug in Oostenrijk en hoe zit het in Nederland?

Saalbach 07-02-2021

Saalbach 07-02-2021 © Marlieke

Winter komt terug in Oostenrijk en hoe zit het in Nederland?

Na een aantal dagen met hoge temperaturen komt de winter in Oostenrijk weer terug, en hoe zit het de komende dagen in Nederland?

De afgelopen dagen was het mild en dat zal vandaag nog niet veranderen. Het begin van de nieuwe week zal de bewolking overheersen en vooral in de ochtend zal het af en toe gaan regenen of sneeuwen, waarbij de sneeuwgrens zal liggen tussen lage hoogten in het noordoosten en rond 1200m in het zuiden. De neerslag zal in de loop van de ochtend steeds meer afnemen en vanuit het noorden en westen komen er ook opklaringen voor. In het zuiden en oosten blijft het echter de hele dag bewolkt, waar het tot de avond steeds weer zal regenen. De wind zal licht tot matig zijn, in de uitlopers van de Alpen deels krachtig uit noordwest tot noordoost. De vroege ochtendtemperaturen liggen tussen de -5 tot +3 graden, overdag ligt de maxima van noordoost naar west tussen de -2 tot +7 graden. Op 2000 meter ligt het maximum op -5 graden.

Innsbruck 850 hPa

Temperatuur Innsbruck op ca 1500 meter met neerslag.

Morgen is er een afwisseling  met enkele buien de meeste in het noorden van Vorarlberg en van Karinthië tot het Burgenland. In het westen zal sneeuw gaan vallen tot in de dalen, verder naar het zuidoosten valt boven de 900 meter sneeuw. Tussen de buien door laat de zon zich zien.

In de bergen waait er aanvankelijk een zuidelijke wind, in delen van Ober- en Niederösterreich waait er in de middag een stevige westenwind. De maximumtemperatuur in de middag ligt tussen de -4 graden in het noordelijke Waldviertel en +8 graden op plaatsen in het zuiden. Op 2000 meter ligt dit tussen -7 tot -1 graden.

Woensdag bewolkt of mistig en meer neerslag in de vorm van regen of sneeuwval. Sneeuwgrens ligt tussen de 600 en 1200 meter. In het noorden kan de zon zich laten zien lange droge perioden. De wind zal zwak tot matig waaien uit noord tot zuidoost. In de ochtend zullen de temperaturen schommelen tussen -9 en +2 graden, in de loop van de dag zal de lucht opwarmen tot -1 tot +7 graden, het zachtst in het westen.

Vanaf donderdag lijkt het kouder te worden zoals de pluim van Saalbach op 1500 meter laat zien, de komende dagen zal het wat duidelijker worden.

Pluim Saalbach 850hPa

Temperatuur Saalbach op ca 1500 meter met neerslag.

Nederland

Salvistabahn in Nederland in de sneeuw

Oude Salvista gondel uit Itter in een Nederlandse tuin

Vandaag was het de eerste landelijke ijsdag van dit winterseizoen, dit betekent dat het in de Bilt de maximumtemperatuur een etmaal lager is dan 0,0 graden. De laatste keer wanneer dit voorkwam was op 24 januari 2019 waarbij een gemiddelde winter er ongeveer 8 telt. De recordhouder met meeste ijsdagen sinds de metingen in 1901 is de Bilt, is de winter van 1946/1947 daar werden er maar liefst 49 ijsdagen geteld.

Gisteren was de eerste van deze winter en de komende dagen komen er een aantal bij, in de pluim voor midden Nederland valt te lezen dat tot en met komende zaterdag de temperaturen niet boven de 0 graden uit komt. Maar hou er rekening mee dat elke dag de voorspelling bij geschaafd wordt. Vandaag kan er nog wat sneeuw vallen met een snijdende wind uit het oosten, na een koude nacht waarbij het -7 graden kan gaan worden zal het vandaag niet veel warmer worden. Maximum temperaturen liggen tussen de -3 en -6 graden. Morgen waait er ook een koude wind uit het oosten en blijft het na weer een koude nacht ook overdag koud met een max van -3 graden.

De dagen erna zal het koud blijven maar wel droog waarbij elke dag de zon zich laat zien.

Groningen 07-02-2021

Groningen 07-02-2021

Morgen meer in ons dagelijks weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht