Winter komt terug min 20 graden in zicht!

Saalbach 07-02-2021

Saalbach 07-02-2021 © Marlieke

Winter komt terug min 20 graden in zicht! Ook een update van het Nederlandse winterweer.

De winter komt even weer terug met het nodige aan neerslag en richting het weekend koud maar droog en veel zon.

Dat is vandaag nog niet te merken waar de dag begint met het nodige aan neerslag, dit zal als sneeuw of natte sneeuw gaan vallen. De sneeuwgrens ligt aanvankelijk tussen de 600 en 1200 meter en dit zal in de loop van de dag verder dalen. Met -5 tot 2 graden begint de dag fris, het maximum vandaag ligt tussen de -3 en +5 graden. Op 2000 meter wordt het niet warmer dan -7 tot -2 graden.

Temperatuur 850hPa 10-02Morgen in de eerste uren in Vorarlberg, Tirol, Salzburgerland en in het zuiden van Oberösterreich nog dichte bewolking en een beetje sneeuw. Geleidelijk aan wordt het droog en zal de zon meer te zien zijn. Na een koude nacht begint de dag met een temperatuur tussen de -12 en 0 graden koud, uiteindelijk stijgt dit naar -8 tot +5 graden Op 2000 meter hoogte daalt de temperatuur tot min 13 à min 20 graden.

Temperatuur 850hPa 11-02Vanaf vrijdag zal het nog iets. kouder worden tot zelfs -20 graden, het blijft wel droog met veel zon maar ook met wolkenvelden. Zaterdag en zondag lijkt het iets minder koud te worden maar droog met veel zon, maximum zal tussen de -8 en +4 graden liggen.

temp saalbach 850 hPa

Nederland

Nederland heeft ook te maken met winter dat levert mooie beelden op en als wij niet naar Oostenrijk kunnen is dit wel even leuk, maar net als in Oostenrijk zal het ook hier hoogstwaarschijnlijk na het weekend weer warmer worden. Dit zal betekenen einde winter althans in Nederland. Maar zover is het nog niet.

De komende dagen kan de temperatuur in de nacht zelfs dalen tot zelfs -14 graden, uiteindelijk wordt het een mooie dag waarbij de zonnige perioden de overhand krijgen. De temperaturen zullen stijgen naar -1 op de wadden tot -4 in Limburg. Dit zal ook op donderdag het geval zijn, veel zon en het blijft overdag na een koude nacht gewoon vriezen. Voor de 5e dag op rij zullen de temperaturen overdag niet boven nul uitkomen.

Vrijdag en in het weekend zal het nog steeds koud zijn waarbij overdag de temperaturen iets boven nul uit zullen komen. De zon zal zich geregeld laten zien en in de nacht gaat het goed vriezen. Dit is gunstig voor de ijs aangroei. Of dit genoeg is om de meren te voorzien van een goede laag ijs dat moeten we afwachten.

De kaarten veranderen voorlopig nog en wat na het weekend gebeurd is nog onzeker, meer hierover morgen in ons weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...