Winter maakt grote comeback met kou en sneeuw

Kandleralm in Brixen gisteren, verse sneeuw en zon!

Winter maakt grote comeback met kou en sneeuw

De winter gaat een grote comeback maken eind deze week met kou en sneeuw. Na eerst nog een aantal zachtere dagen, met regen tot 1500 meter, valt zaterdag koning winter opnieuw binnen.

Vandaag is van winterweer geen sprake, een warmtefront zorgt voor veel bewolking en een stijgende vorstgrens. Rond het middaguur ligt de vorstgrens rond 1800 meter, daaronder dooit het. Ook is er door het warmtefront veel bewolking aanwezig, de zon zien we daarom niet of nauwelijks. Daarnaast kan de bewolking soms dik genoeg zijn voor een vlokje sneeuw of een spatje regen. Kortom niet de fraaiste dag van deze week.

Vanavond trekt een band met lichte regen of sneeuwval over Oostenrijk. Overal kan enige tijd wat neerslag vallen. De sneeuwvalgrens ligt daarbij tussen 1600 en 1800 meter. Tijdens de nacht wordt het overal weer droog.

Morgen volgt een prachtige dag met kaiserwetter. Slechts af en toe trekken velden met bewolking over. Het blijft droog en in de bergen staat een stevige westenwind. De vorstgrens ligt rond 1700 meter. Morgenavond volgen buien, de sneeuwvalgrens ligt rond 1300 meter.

Donderdagochtend is nog een laatste bui mogelijk, tijdens de middag is het opnieuw zonovergoten.

Vrijdag is het op nadering van een weersverandering bewolkt en tegen de avond volgt regen. Vrijdagavond draait ook de wind en stroomt koudere lucht de Oostenrijkse Alpen binnen.

Zaterdag staat in het teken van de winter comeback. De hele dag valt flink wat neerslag, de sneeuwvalgrens daalt daarbij naar 800 en later 500 meter. Alle dalen worden dus weer wit. Ook zondag valt geruime tijd sneeuwval. Voor exacte hoeveelheden is het nu nog te vroeg, maar een ruime laag verse sneeuw is goed mogelijk. Kortom de winter komt terug.

De nieuwe week verloopt bitterkoud, met een gure noordoostenwind is het overdag op 1500 meter ruim 10 graden onder nul.

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×