Winter probeert het nog één keer met kou en sneeuwval


Winter probeert het nog één keer met kou en sneeuwval

Komend weekend draait de stroming naar het noorden en stroomt koude vochtige lucht uit over de Oostenrijkse Alpen. Daarmee gaat de winter het nog één keer proberen. Maar eerst is het nog zacht.

Vandaag heeft de bewolking de overhand en verspreid komen enkele buien of wat regen voor. De sneeuwvalgrens pendelt daarbij tussen 1800 en 2000 meter. In de loop van de dag blijft het vaker droog, maar in de grensregio met Duitsland leeft de buiigheid juist op. Tussendoor is wat ruimte voor de zon en het wordt in de dalen maximaal 9 tot 15 graden. Op 1500 meter is het tussen de buien door maximaal 4 graden.

Vanavond is eerst nog een bui mogelijk, de nacht verloopt overwegend droog.

Morgenochtend komen er nog veel wolkenvelden voor en uit de bewolking valt ten oosten van de lijn Klagenfurt-Salzburg wat regen. Uiteindelijk wordt het overal droog en breekt de zon soms goed door. Het wordt daarbij opnieuw flink warm, in de dalen wordt het 16 tot 21 graden. Daarmee verloopt de middag ronduit lenteachtig.


Zaterdag start droog en zonnig, maar vanuit Duitsland volgt een actief koufront. De middag verloopt dan ook heel anders dan de ochtend; bewolkt en regenachtig. Daarbij zakt de sneeuwvalgrens snel naar 1300 en later zelfs 900 meter. Kortom de winter komt in de bergen en hogere dalen terug. Ook tijdens de avond en nacht blijven sneeuwbuien mogelijk, de sneeuwvalgrens ligt tussen 800 en 1000 meter.

Zondag blijven sneeuwbuien vallen, onder 1000 meter is het vaak regen of natte sneeuw. Ook hagel is mogelijk. Maar tussen de buien door schijnt soms de zon. Echter de winterprik is van korte duur; na maandag keert het warme lenteweer terug!

Jeroen Elferink

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×