De winter is even terug, sneeuwkettingen om!

Sneeuwkettingen sneeuwkettingenwinkel.nl

Vandaag start de dag flink winters met zware sneeuwval tot 400 meter. Het sneeuwt dus momenteel tot in de meeste dalen. Ben je nu zelf in Oostenrijk, mail ons gerust de foto’s door! De hele ochtend sneeuwt het nog flink door. In totaal kan er met name in de regio van de Zillertaler Alpen en Hohe Tauern een halve meter vallen. In de meeste dalen valt 10 tot 20 centimeter sneeuw. Natuurlijk zit er ook flink wat warmte in de bodem dus niet overal zal de sneeuw goed blijven liggen.

Vanmiddag wordt het iets droger. Maar hou er rekening mee dat er op veel bergpassen sneeuwkettingen nodig zijn. Want boven de 1000 meter blijft het kwik onder nul waardoor de straten hier glad blijven. Daarnaast zijn er nieuwe sneeuwbuien mogelijk die in een korte tijd de straat weer wit maken. Het is koud met maxima tussen de -2 en +6. Op 2000 meter is het -8.

Morgen is het opnieuw winters. In de ochtend kan het opnieuw flink door sneeuwen. Kijk uit voor gladde wegen! Opnieuw zijn sneeuwkettingen op de meeste bergpassen geen overbodige luxe. Mogelijk zijn enkele passen ook gesloten. In de middag wordt het droger en volgen er opklaringen. In de opklaringen zijn echter ook weer nieuwe sneeuwbuien mogelijk. De sneeuwgrens stijgt van 600 naar 1100 meter.

De nieuwe week brengt milder weer met meer ruimte voor de zon. Toch blijft het nog lang te koud voor mei.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...