Winter Spartan Race Zell am See Kaprun

Spartan Race
Spartan Race © Zell am See Kaprun

Je zou het bijna vergeten dat er naast de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen en wat er nog gaat vallen dat er ook nog andere activiteiten zijn, zo is er dit weekend de Winter Spartan Race Zell am See Kaprun.

De Spartan Race is de leider in hindernisraces, en wordt voor de 4e keer in Oostenrijk georganiseerd. Meer dan 15.000 atleten hebben inmiddels meegedaan. De aankomende editie zullen meer dan 3.000 atleten meedoen. Daarmee is dit één van de grootste sportevenementen in het Salzburgerland.

De 2019 editie van de Spartan Race zal gehouden worden op 12 en 13 januari 2019, alle informatie over dit evenement is hier te vinden.

Spartan race wat is het

De Spartan Race is een race vol hindernissen, op alle fitnessniveaus. Ook zijn er speciale races voor degene die zich iets meer willen bewijzen. De Spartan Race is de eerste in zijn soort waarbij met tijd en wereldwijde ranglijsten bijhoudt, ook is het een proeftuin voor zowel beginners als voor de profs.

De Spartan Race is verdeeld in 4 races namelijk:

Sprint

Een 3 mijl (ca 4.82 km) lange sprintrace met 20 obstakels.

Super

Een 8 kilometer test met 25 obstakels, zowel fysiek als mentaal zwaar.

Beast

De langste en zwaarste race van 13 mijl (ca 21 km) met 30 obstakels.

Endurance event

Zijn bovenstaande tests nog niet genoeg meldt je dan aan voor dit event. Hier kun je kiezen uit de Ultra Beast (26+ mijl (ca 42 km) en 60 obstakels), Hurricane Heat (3-4 uur teamwork), Hurricane Heat 12 Hour (12 uur durende slijtageslag zowel fysiek als mentaal, in teams of individueel) of de Agoge. De Agoge is een 60 uur durende event.

Meer  informatie, tijdens dit evenement in Zell am See Kaprun zal er gestreden worden in de Sprint en Super event zie hier en hier voor het programma.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...