Winter terug in Oostenrijk

Winter terug in Oostenrijk, afgelopen nacht trok een koufront van noordwest naar zuidoost over Oostenrijk. Ondertussen ligt Oostenrijk in koelere polaire lucht en vallen er verspreid, met name in Vorarlberg, enkele pittige sneeuwbuien.

Vanmorgen liggen de meeste sneeuwbuien over Vorarlberg, Salzburg en Karinthie. Met name in Tirol zijn er ook opklaringen. Daarbij pendelt de sneeuwgrens tussen de 800 en 500 meter. Tussen de buien door is het iets boven nul, op 2000 meter is het uitgesproken fris met -10. Daarbij staat een stormachtige wind, kracht 7 of 8, op de toppen. Mogelijk dat enkele skiliften dus niet draaien.

Vanavond intensiveert de sneeuwval vanuit Duitsland. Over de algehele noordkant gaat het enkele uren goed door sneeuwen. Later vannacht wordt het droger met de komst van een zwak tussenhoog.

In Vorarlberg mogen we na vandaag spreken van een sneeuwdump, hier valt veelal 30 tot lokaal 60 centimeter poeder. Elders zijn de hoeveelheden een tikje gematigder met 10 tot 20 centimeter.

Morgen, donderdag, starten we met goed weer. In centraal en oostelijk Oostenrijk is het zelfs zonnig, westwaarts hangen al wel wolkenvelden. Het blijft overal droog tot zeker het middaguur. Samen met verse poeder worden dat uurtjes waarop we het ervan kunnen nemen. Genieten dus! De vorstgrens pendelt rond de 800 meter.

Uiteindelijk wordt morgenmiddag de bewolking weer dikker en volgt in Vorarlberg opnieuw sneeuwval. Deze sneeuw breidt zich uit en rond een uurtje of 4 begint het ook met sneeuwen in het Tirolerunterland en Salzburg. Elders bereikt de sneeuwval pas nadat de skidag voorbij is. Oftewel in centraal en oost Oostenrijk volgt een mooie skidag.


De sneeuwval spreidt zich morgenavond uit over een groot deel van Oostenrijk, al sneeuwt het morgenavond niet flink door. Tijdens de nacht intensiveert de sneeuwval aan de noordkant en kan het prachtig wit worden tot in alle dalen. Gemiddeld valt er 5 tot 15 centimeter sneeuw bij, opnieuw de uitschieters op de eerder genoemde plekken.

Vrijdagochtend zwakt de sneeuwval geleidelijk af. Tijdens de middag komt de zon tevoorschijn.


Zaterdag keert het zachte weer tijdelijk terug. Het is een groot deel van de dag bewolkt maar wel droog. Alleen tijdens de vroege ochtend en namiddag is neerslag mogelijk. Zondag volgt opnieuw sneeuwval vanaf 1000 meter, of de winter nog even blijft? Lees onze vaste weerberichten ieder dag om 8 uur in de cohtend.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht