Winter is weer even helemaal terug met sneeuw en kou

De winter is vanaf vandaag weer helemaal terug

Winter is weer even helemaal terug met sneeuw en kou

Vandaag is de winter weer even helemaal terug in Oostenrijk. Afgelopen nacht trok een koufront van noordwest naar zuidoost over Oostenrijk en bracht kou en sneeuw. Momenteel sneeuwt het op veel plaatsen flink aan de noordkant. En deze sneeuwval houdt in sommige gebieden tot morgenmiddag aan!

Vanmorgen hebben we te maken met een typische nordstau. Flinke sneeuwbuien vanuit Duitsland stuwen tegen de bergen van Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland op. Ook staat daar een stormachtige noordenwind bij waardoor er op plekken zoals Gerlos en Obertauern sprake is van sneeuwjacht. Maar niet overal sneeuwt het deze ochtend, aan de zuidkant merken ze maar weinig van de comeback van de winter. Zo is het grotendeels droog in steden als Villach en Klagenfurt. De sneeuwval aan de noordkant houdt de gehele dag nog aan. De sneeuwgrens ligt rond de 600 meter en op 1500 meter vriest het -4 tot -8 graden.


Uiteindelijk stopt het morgenochtend op de eerste plaatsen met sneeuwen. Met name in Vorarlberg en Tirol wordt het al vrij vlot droog. In de rode gebieden op de kaart hierboven valt tot dit tijd 25 tot 50 centimeter sneeuw. Maar in het Salzburgerland valt nog de gehele dinsdag ook sneeuw. Hier zien we rondom het Tauerngebergte ook donkere rode kleuren, hier valt 50 tot 75cm sneeuw! Dat zijn forse hoeveelheden voor eind maart. Hier wordt het morgenmiddag droger. Bij het droger worden breekt geregeld de zon door en het vriest op 1500 meter opnieuw -4 tot -8 graden. Morgenavond is het overal droog en langere tijd helder. Het kan matig tot lokaal streng vriezen.


Woensdag draait de stroming van noordwest naar zuidwest. Kortom de winter terugkeer is maar van kort tijd. Zo valt er op een zwak warmtefront een beetje sneeuw of regen woensdag.

Donderdag kan het alweer 14 tot 18 graden worden in de dalen. Maar daarnaast gaat het wel een stuk wisselvalliger worden. Aanvankelijk valt het nog mee met de regengebieden, maar rondom het weekend is het toch weer sterk wisselvallig. Al met al moeten we kort genieten van de winterterugkeer, want zicht op mooi lenteweer is er niet.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×